τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το καλοκαίρι ψηφίστηκε και στην Ελλάδα ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους,νόμος ο οποίος μετά από λίγες μέρες έπαψε πρακτικά να ισχύει καθώς πλέον κανείς δεν τον τηρεί.Να τονιστεί οτι σε πολλές χώρες ισχύει,τηρείται από όλους,και όσοι δεν συμμορφώνονται πληρώνουν πρόστιμα.Πόσο έτοιμη ήταν η Ελλάδα να υιοθετήσει αυτόν το νόμο,πόσο έτοιμοι ήμασταν σαν Έλληνες,είναι δίκαιος,πρέπει να ισχύει,κάνει καλό στη δημόσια υγεία;;;; Τέλος,γνωρίζουμε οτι στις 31-7-1856 στην Ελλαδα,εκδόθηκε διάταγμα για την απαγόρευση του καπνίσματος??? Διαβάστε το διάταγμα στο παρακατω link- http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5155984
Ευτυχείς πάντως οι πρόγονοι μας,όταν ο μοναδικός τους φόβος από το κάπνισμα ήταν η...... πύρκαγια στα δημόσια κτήρια!!!!

11 σχόλια:

  1. συμφωνώ με την απαγορευση του καπνισματος αλλα κανεις δεν τον τηρει τον νομό και στην ελλαδα δεν θα ισχυσει ποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΕΓΩ ΣΑΝ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΟΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις ομως,το χαιρεσαι,το λες ειρωνικα,λες οτι ποτε δεν θα συμμορφωθουμε,γιατι ο ελληνας ειναι μαγκας?δεν μπορω να καταλαβω,γραψε παλι αν μπορεις για να καταλαβουμε τι εννοεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sorry αλλα φιλε ambassador γιατι μας αναρτεις το διαταγμα απο το site του ριζοσπαστη?
    το λεω γιατι μου θυμισες εναν αριστερο συμμαθητη που ειχα στα χρονια του σχολειου και επαιρνε 2 ριζοσπαστες για να ενισχυει το κομμα χαχαχα ελεος!
    τινουμε να γινουμε καταγγελτικο blog.
    ας αλλαξουμε λιγο το κλιμα...πλησιαζουν και γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για μενα ο νομος πρεπει να ισχυει,τις μερες που κρατησε στο χωριο ηταν πολυ ωραια η ατμοσφαιρα στις καφετεριες και στα καφενεια,η διαφορα ομως ειναι οτι εγω δεν καπνισω,και το βλεπω με διαφορετικο ματι,θα ηθελα να δω και σχολια απο καπνιστες,το σιγουρο παντως ειναι οτι στην ελλαδα δεν υπαρχουν οι υποδομες που χρειαζονται ωστε να ισχυσει ο νομος και ολοι να ειναι ευχαριστημενοι..πιστευω οτι αν και περισσοτεροι οι καπνιστες,πρεπει να σεβαστουν αυτους που δεν καπνιζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ,ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ,ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,ΑΠΛΑ ΕΨΑΞΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οκ με καλυψες :)
    το ειπα γιατι δεν θα επιθυμουσα επ ουδενι να περναμε πολιτικα μηνυματα (εστω και αθελα μας) απο οποια πλευρα και να προερχονται αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή επειδή η πληροφορία ήταν από το Ριζοσπάστη πέρασε πολιτικό μήνυμα;;;; Μάλλον υπάρχει κάποια προκατάληψη!
    Τώρα σχετικά με το κάπνισμα.
    Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην παραδέχεται τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος. Πιστεύω ότι καλώς απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Όταν λέω όμως δημόσιους χώρους εννοώ όλους εκείνους τους δημόσιους χώρους που αναγκαστικά συνυπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές. Δηλαδή χώροι εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες… Όταν όμως πρόκειται για διασκέδαση πρέπει να υπάρχει το περιθώριο επιλογής. Θέλεις καθαρή ατμόσφαιρα πήγαινε σε ένα μπαρ μη καπνιστών, θέλεις ντουμάνι πήγαινε στο ανάλογο μπαρ. Θα μου πείτε ότι ποιοι επαγγελματίες θα προτιμήσουν να έχουν κατάστημα μη καπνιστών αφού θα χάσουν πελατεία. Εδώ ας επέμβει η πολιτεία που σκώπτεται για την υγεία των πολιτών της και να δώσει κίνητρα ή να βρεθούν λύσεις κοινά αποδεκτές.
    Ένα μέτρο που αντικαθιστά την ενημέρωση με το φόβο του πρόστιμου και τη ρουφιανιά δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει. Μακάρι όλη αυτή η υστερία που έπιασε τους μη καπνιστές να επεκτεινόταν και στη ρύπανση της ατμόσφαιρας εκτός κι αν δεν τη θεωρούν τόσο σοβαρή όσο το κάπνισμα. Τέλος, να δούμε πότε η πολιτεία θα εφαρμόσει ανάλογους νόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν ειναι δυνατον,οι καπνιστες διαμαρτυρονται για τον καπνο που εχουν τα καφενεια,τουσ φταιει ο εξαερισμος των καφενειων,οτι δηθεν δεν ειναι καλοι,αν ειναι δυνατον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή