τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Μετά το Urban Festival ένα δεύτερο διήμερο αστικής παρέμβασης έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια πόλη αλλιώς από το περιοδικό Parallaxi.


«Σε μια περίοδο προβληματισμού και συζήτησης σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την πόλη του παρελθόντος, την πόλη του παρόντος, την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει και -πάνω από όλα- την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη αλλιώς, η Parallaxi επιλέγει να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από τότε που εκδόθηκε, οργανώνοντας ένα διήμερο αστικής παρέμβασης και προτάσεων, για το πως θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.
Το διήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουνίου 2010 και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Περιλαμβάνει…

δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που έχουν ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές προτάσεις και παρεμβάσεις αλλά και happenings πολιτισμού σε αναπάντεχα μέρη της πόλης, όλα στο πλαίσιο μιας γιγάντιας συνέργιας και συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων που υποδηλώνει τη διάθεση της πόλης για εξωστρέφεια και δημιουργία.
Από το Θερμαϊκό και την αποκατάσταση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, μέχρι την ανακύκλωση και τα αρχιτεκτονικά projects του μέλλοντος, ξετυλίγεται για 48 ώρες ένας καταιγισμός δράσεων που θα μετατρέψουν την Θεσσαλονίκη σε ένα αληθινό φυτώριο ιδεών και προτάσεων, από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πόλης.
Στην ενέργεια θα συμμετάσχουν, με δράσεις ή συνεργασίες, δεκάδες φορείς της πόλης, μουσεία, θεατρικά και μουσικά σχήματα, σχολές και δημιουργικές ομάδες, δημιουργικά και αρχιτεκτονικά γραφεία, καθώς και πλήθος εθελοντών από το κοινό της πόλης, με τη συνδρομή των οποίων θα υλοποιηθεί σε ένα διήμερο αυτό το αστικό πείραμα για μια Θεσσαλονίκη αλλιώς, μια πόλη διαφορετική! ...αυτοί, εμείς, εσείς και όλοι μαζί.

Το project θα κινηματογραφηθεί από την N-Orasis και το αποτέλεσμα της ταινίας που θα προκύψει θα προβληθεί δημόσια στον κινηματογράφο Ολύμπιον το Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, θα εντεθεί σε DVD στο τεύχος της Parallaxi Οκτωβρίου και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο αποτελώντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαφήμιση της πόλης στο εξωτερικό.
Για περισσότερα και το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου