τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σήμιρα είνι τ’ Αϊ-Λια κι τ’ Αϊ-Λια η μέρα…

Βόρεια του Στανού κοντά στη Μάδυτο, πάνω σε ένα ύψωμα όπως συνηθίζεται, βρίσκεται το Εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Η τοποθεσία είναι μαγευτική με πανοραμική θέα: Από το Χορτιάτη, τις Λίμνες Κορώνεια και Βόλβη και το Στρυμονικό κόλπο μέχρι το Χολομώντα. Ιδιαίτερη ομορφιά έχει το τοπίο την αυγή και το ηλιοβασίλεμα.

Το παλιό εξωκλήσι και το τοπίο έμοιαζαν εγκαταλελειμμένα μέχρι πρόσφατα, όταν κάποιοι κάτοικοι με ευαισθησία, μεράκι και πολλή δουλειά κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν. Κοντά στο παλιό εξωκλήσι χτίστηκε νέο και δημιουργήθηκε υποδομή (κιόσκι, κληματαριά, παγκάκια, δέντρα … ) όχι μόνο για το πανηγύρι αλλά και για τους περαστικούς.


Χθες το βράδυ (για πέμπτη χρονιά), η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μεγάλη αφού πια εξελίχθηκε σε γνήσιο λαϊκό πανηγύρι. Φέτος το κουρμπάνι ήταν προσφορά κτηνοτρόφων (οικογένεια Μπήντου και Τριανταφυλλίδη Θεοδώρου) και το επιμελήθηκε ο σεφ Σάκης (υιός).
Συγχαρητήρια!!!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια σε ολους που συνεβαλαν σ αυτη την προσπαθεια..Ηταν υπεροχα και τα θερμα μου συγχαρητηρια στον Σακη(σεφ)για το καταπληκτικό κουρμπανι..και του χρονου με υγεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή