τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα στον Jim Morrison και στους Doors από τους Peace Frog και Tony Fernandez 15-19/3


Ένα οπτικοακουστικό θέαμα, μία εκρηκτική συναυλία - αφιέρωμα στους θρυλικούς DOORS με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από το θάνατο του Jim Morrison
Οι Peace Frog είναι «η πιο καλή και η πιο δημοφιλής μπάντα σε αφιερώματα των DOORS», ένα χαρισματικό γκρουπ που αποδεικνύει τη μουσική του ικανότητα, βιώνοντας επί σκηνής κάθε κίνηση και κάθε νότα, μετατρέποντας για χάρη του κοινού, οποιοδήποτε χώρο σε μία αληθινή συναυλία των DOORS.
Σαράντα χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή και αρχηγού των DOORS, Jim Morrison – και με αφορμή ακριβώς αυτήν την επέτειο- παρουσιάζεται για πέντε ημέρες στην Ελλάδα, στις 15 και 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 17, 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας, μία εκρηκτική συναυλία – αφιέρωμα. Ένα οπτικοακουστικό θέαμα, στηριγμένο πάνω στα τραγούδια των DOORS και σε προβολές βίντεο και φωτογραφιών απ' τη συνολική πορεία του σχήματος, αλλά και τη ζωή του Morrison.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Χολομών Ταξιάρχης - Θύελλα Στανού

Στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στο γήπεδο ΤΑΞΙΑΡΧΗ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ.
Περισσότερα

Αποκριάτικος χορός από τη Θύελλα


Ο Αθλητικός Σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 χορό στην PUB “Face to face” . Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα γίνει διαγωνισμός που θα αναδείξει τις τρεις καλύτερες παρουσίες μεταμφιεσμένων στις οποίες και θα δοθούν χρηματικά βραβεία.

Απόφαση-κόλαφος για το χρυσό της Χαλκιδικής


Με μια απόφαση-βόμβα για την «Ελληνικός Χρυσός», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την εταιρεία να επιστρέψει επιδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ καθώς η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός, συμφερόντων επιχειρηματικού-εκδοτικού ομίλου, το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους και, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της E.E. περί κρατικών ενισχύσεων.

Ύστερα από έρευνα, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή. Επίσης, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών. Η Επιτροπή έλαβε σχετική καταγγελία τον Ιούλιο του 2007.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έξι μήνες αργότερα, η αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων ήταν 408 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37 φορές παραπάνω, ενώ η μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία πραγματοποιήθηκε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό και μαζί εκποιήθηκαν  άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στην ίδια τιμή των 11 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η αξία της European Goldfields έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια στα χρηματιστήρια TSX (Τορόντο) και ΑΙΜ (Λονδίνο), όπου είναι εισηγμένη.
Στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία, συμμετοχή της τάξης του 19,5% έχει η Ελλάκτωρ του ομίλου Μπόμπολα, ενώ με 5,7% συμμετέχει ο εργολάβος Δημήτρης Κούτρας, επικεφαλής του κατασκευαστικού τομέα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και το χαράτσι των 3 Ευρώ


Μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ έπαιρναν τη σύνταξή τους από τον ταχυδρόμο στο ΚΑΠΗ χωρίς καμία επιβάρυνση.
Όμως πριν από λίγο καιρό έπρεπε να επιλέξουν αν θα πληρώνονται μέσω κάποιας άλλης τράπεζας ή αν θα συνεχίσουν με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο οποίο είχαν και την επιλογή «πληρωμή κατ’ οίκον» με την επιβάρυνση των 3 €. Διαφορετικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο Ταχυδρομείο της Αρναίας.
Όσοι επέλεξαν την «πληρωμή κατ’ οίκον» διαπίστωσαν ότι και πάλι έπρεπε να πάνε στο ΚΑΠΗ να πάρουν τη σύνταξή τους μόνο που αυτή τη φορά τους παρακρατήθηκαν τα 3 €.
Ποια είναι τελικά η ερμηνεία της πληρωμής κατ’ οίκον;
Να πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι στο ΚΑΠΗ με τα όποια προβλήματα υγείας, ή με άσχημες καιρικές συνθήκες και να στήνονται στη σειρά προκειμένου να πληρωθούν καταβάλλοντας και 3 €  από πάνω;

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιτροπή Διαβούλευσης Δ. Αριστοτέλη


Έληξε σήμερα 21/2 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φορέων του Δήμου Αριστοτέλη για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Στο Στανό οι φορείς (εκτός από το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους να συνεδριάσουν και να ορίσουν το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει στην Επιτροπή)  δεν είχαν καν ενημερωθεί αφού δεν υπήρχε πουθενά σχετική ανακοίνωση. Εκτός κι αν ο Δήμος θεωρεί ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και καθημερινά παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 οι αρμοδιότητες της επιτροπής είναι:

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι Wailers για δύο εκρηκτικά live στη χώρα μας

Οι Wailers, το συγκρότημα – ζωντανός θρύλος της reggae μουσικής έρχεται στην Ελλάδα για να απελευθερώσει την ψυχή και την καρδιά μας, σε δύο εκρηκτικά live, το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club, στην Αθήνα. Ο αρχικός πυρήνας των Wailers -του συγκροτήματος που ανέδειξε τη reggae μουσική στο διεθνές προσκήνιο- δημιουργήθηκε το 1969, όταν οι Bob Marley, Bunny Wailer και Peter Tosh «στρατολόγησαν» από τους Upsetters τους αδερφούς Barrett -τον μπασίστα Aston “Family Man” και τον drumer Carly- για να ηχογραφήσουν μαζί επιτυχίες όπως το “Lively Up Yourself”, “Trenchtown Rock”, “Duppy Conqueror” και πολλά άλλα. Με αυτό το line up και φιλοδοξώντας να δώσουν στη reggae μουσική και στη φιλοσοφία των ρασταφάρι διεθνή διάσταση υπογράφουν το 1971 στην Island Records. Ο Bunny και ο Peter εγκατέλειψαν το συγκρότημα δύο χρόνια αργότερα. Και τότε ήρθε η στιγμή των αδελφών Barrett -που με τους ρυθμούς τους είχαν «ντύσει» reggae επιτυχίες της δεκαετίας του ’70- να υιοθετήσουν το όνομα Wailers και να συνοδεύσουν τον Marley στο album – σταθμό στη διεθνή καριέρα του, “Natty Dread”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,το ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2/2011 και ώρα 15:00 στο γήπεδο ΣΤΑΝΟΥ θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βίντεο από την Ημερίδα για τις επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού - Αρναία Χαλκιδικής


Τη συνέχιση του διαλόγου μέσω της διαβούλευσης ζητούν με ψήφισμά τους συλλογικότητες κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής ,αναφορικά με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή των σκουριών.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα ,το οποίο ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης ενημέρωσης και προβληματισμού στην Αρναία Χαλκιδικής δια στόματος του καθηγητή μηχανικής τροφίμων του Α.Π.Θ Χαράλαμπο Λαζαρίδη «η ανησυχία των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής είναι έντονη και αυτό πηγάζει από την ακύρωση της δημόσιας διαβούλευσης από το ΥΠ.Ε.ΚΑ και ενδυναμώνεται από τη σιωπή και την αδράνεια των τοπικών αρχόντων της Χαλκιδικής.
Ζητούμε την κατάθεση αιτήματος από τις αρχές της περιοχής για τη συνέχιση της δημόσιας διαβούλευσης ,όχι μέσω εγγράφων ,αλλά μόνο μέσω ανοικτού και δημόσιου διαλόγου» κατέληξε ο κος Λαζαρίδης.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λένε ΚΑΙ στην Αλεξανδρούπολη

«Η ζημιά στο περιβάλλον θα είναι ανεπανόρθωτη εάν πραγματοποιηθεί η επένδυση χρυσού στην περιοχή της Θράκης, ενώ τα προσδοκώμενα οφέλη μπροστά στη ζημιά είναι ασήμαντα» τόνισαν χθες στην Αλεξανδρούπολη οι Βασίλης Τριανταφυλλίδης, λέκτορας Πολυτεχνικής Σχολής στο ΑΠΘ (μεταλλειολόγος), και ο καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής στο ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος.
Οι παρεμβάσεις τους έγιναν σε ημερίδα με θέμα «Μεταλλουργεία χρυσού - επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων και την Οικονομία» που διοργάνωσε ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Εβρου κατά του χρυσού.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

«Παρέες και γλέντια, αντίσταση κατά της Αρχής»


Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου διαθέτει ένα περίεργο χιούμορ που γειώνει καταλλήλως όποιον παρασύρεται σε περιττές φιλολογίες. Π.χ. επώδυνη διαδικασία δεν είναι ο, κάποτε βαθιά αυτο-εξομολογητικός, στιχουργικός του υπερρεαλισμός, αλλά η «ποδάγρα», που τον ταλαιπωρεί εσχάτως.
Αντίστοιχα, όταν τον ρωτάμε γιατί χάθηκε δύο χρόνια από την Αθήνα -την οποία ούτως ή άλλως επισκεπτόταν σπάνια- απαντά με κάτι που ακούγεται αμφίσημο: «Είχα τον νταλκά του ελάχιστου εαυτού».
«ο ελάχιστος εαυτός» τιτλοφορείται ο καινούργιος του δίσκος (Inner Ear Records), με 12 τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος, ο Ορφέας Περίδης κι ο Φώτης Σιώτας που, σταθερός συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, έχει κάνει και μεγάλο μέρος της ενορχήστρωσης, γιατί «επιτέλους, έπρεπε να φέρω σε πρώτο πλάνο την ευστοχία και ευρηματικότητά του».

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

“Εγώ δεν θα γίνω κότα επειδή έγινα δήμαρχος. Οι δήμαρχοι κότες τελείωσαν!”

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και επανέλαβε τη σταθερή αρνητική του θέση για την εκμετάλλευση χρυσού με αφορμή την ημερίδα που θα γίνει αύριο Κυριακή και στην  Αλεξανδρούπολη με θέμα : «Μεταλλουργία Χρυσού – Επιπτώσεις στο Περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων και την Οικονομία».
Περισσότερα...

Easy Star All Stars @ Block 33 FRIDAY 25/02/11

1η Ιουνίου 1967, οι Beatles κυκλοφορούν το 8ο στούντιο άλμπουμ τους. Το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band είναι ένα άλμπουμ που όρισε την ψυχεδελική rock της εποχής και από τότε έχει αναγνωριστεί ως ένα από τους πιο επιδραστικούς δίσκους όλων των εποχών. Τον Μάρτιο του 1973, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το 6ο άλμπουμ της καριέρας τους, τον δίσκο με τις περισσότερες συνεχόμενες βδομάδες παρουσίας στα τοπ – 14 χρόνια – το Dark Side of the Moon. 16η Ιουνίου 1997, ακόμα ένας δίσκος που τοποθετείται στους καλύτερους όλων των εποχών βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων. Ονομάζεται OK Computer και είναι ο 3ος δίσκος των Radiohead και αυτός που έμελε να δώσει το έρεισμα στη μπάντα για την μετέπειτα πειραματική περίοδό της.
Πολλά τα κοινά αυτών των τριών δίσκων, θα δημιουργούσαν άνετα ένα παιχνίδι μουσικών γνώσεων που θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες. Αντίθετα υπάρχει πιο απλή λύση, και ακούει στο όνομα Easy Star All Stars. Μία κολεκτίβα reggae μουσικών από τη Νέα Υόρκη που κατάφερε να δώσει άλλο ένα κοινό στοιχείο στους προαναφερθέντες δίσκους. Από το 2003 διασκευάζουν ολόκληρους δίσκους σε reggae και dub στυλ. Η αρχή έγινε με το Dark Side of the Moon που μετονομάστηκε σε Dub Side of the Moon .........

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας,την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στο γήπεδο Νεοχωρίου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ.
Περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις με αδιαφανείς διαδικασίες και αντι ευτελούς αντιτίμου δίνουν γη και ύδωρ σε μεταλλευτικές εταιρίες για να εκμεταλλεύονται την Βόρεια Χαλκιδική. Χαρακτηριστικά το Δεκέμβρη του 2003 η “Ελληνικός Χρυσός” εξαγόρασε τα 317.000 στέμματα αντί του ποσού των 11 εκ. €, τη στιγμή που η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμιόταν σε 408 εκατ €. Ταυτόχρονα η προηγούμενη εταιρεία (TVX) απαλλάχθηκε από την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκάλεσε η δραστηριότητά στην περιοχή.
Σήμερα με μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης, κυβερνητικά στελέχη και σύγχρονοι χρυσοθήρες προσπαθούν να πείσουν ότι ο χρυσός της Χαλκιδικής θα σώσει την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως ξέρουν ότι ο χρυσός και τα κέρδη θα πάνε στα χέρια λίγων. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται στην εν λόγω επιχείρηση αλλά θεωρούμε ότι η καταστροφή που θα επέλθει στην περιοχή βαραίνει περισσότερο από τις θέσεις εργασίας αφού το περιβαλλοντικό κόστος θα είναι ανυπολόγιστο.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ένα αφιέρωμα στον θρύλο BOB MARLEY!


Στις 6 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους μουσικούς του πλανήτη και του μεγαλύτερου που ανέδειξε η Τζαμάικα, του ασύγκριτου, αξεπέραστου, αδιαμφισβήτητου ηγέτη ακόμη και μετά θάνατον της reggae σκηνής Bob Marley. Με αφορμή την γενέθλια ημερομηνία οι One Love Reggae Ideas & 1 STEP FORWARD διοργανώνουν ένα Special Tribute Live προς τιμή του, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δύο βραδιές γεμάτες αγάπη, ενότητα, ελευθερία, δύο νύχτες γιορτής γεμάτες από τη μουσική και τα μηνύματα του Marley.
Μέρος των εσόδων και των δύο εκδηλώσεων θα διατεθεί για την ενίσχυση την οργάνωσης ‘Κιβωτός του Κόσμου’, της τόσο σπουδαίας αυτής προσπάθειας.

περισσότερα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, 11 πμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας
 «Μεταλλεία και Μεταλλουργία Χρυσού: Εργαλεία Ανάπτυξης ή
Θανάσιμη Απειλή για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;»

Πρόγραμμα

Ο πρώην Δήμος Αρναίας στο club των παραγωγών χρυσού!


H καλή Εταιρεία που φροντίζει για όλα δεν έχει αφήσει καμιά περιοχή του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ παραπονεμένη. ‘Ετσι λοιπόν, μετά τους πρώην Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας, στο club των παραγωγών χρυσού εισέρχεται θριαμβευτικά και ο πρώην Δήμος Αρναίας!
Με ανακοίνωση της 3ης Φεβρουαρίου 2011 η ΕUROPEAN GOLDFIELDS (95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ) αναγγέλλει στα Χρηματιστήρια του Τορόντο (TSX) και “Εναλλακτικών Επενδύσεων” του Λονδίνου (AIM) τα αρχικά αποτελέσματα του ερευνητικού της προγράμματος στην Πιάβιτσα, από τα οποία προκύπτουν τα εξής καταπληκτικά:
  • Υφηλής περιεκτικότητας εμφανίσεις με περιεκτικότητες 7,88gr/t 7,44 gr/t 8,64 gr/t σε προβολή μεταλλοφορίας (strike) μήκους 2 χιλιομέτρων
  • Πιο εκτεταμένη  μεταλλοφορία σε παλιές γεωτρήσεις από ότι πιστευόταν
  • Ενδείξεις μεταλλοφορίας σε άλλα 6 χλμ. προβολής του κοιτάσματος.
     Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το ΣτΕ δικαιώνει τους αγώνες των κατοίκων του Στανού για το χυτήριο μολύβδου!


Αναστέλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ πλέον η λειτουργία του Χυτηρίου Ανάκτησης Μολύβδου που βρίσκεται στο Στανό Χαλκιδικής ύστερα από προσφυγή των κατοίκων στις 11-1-2007 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υπενθυμίζουμε ότι το χυτήριο άρχισε να δραστηριοποιείται  στο Στανό από το 2000 και είχε προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων για υποβάθμιση της αμόλυντης αυτής περιοχής και τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων από τα επικίνδυνα απόβλητα της χύτευσης του μολύβδου. Ο τοξικότατος μόλυβδος είναι γνωστό ότι έχει ολέθριες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία, ειδικά για τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Επιπλέον η δραστηριότητα είχε χωροθετηθεί σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή,  αφού πολύ κοντά υπήρχαν κτηνοτροφικές μονάδες, βιολογικές καλλιέργειες σιτηρών και καταφύγια θηραμάτων.  Εκτός των παραπάνω η περιοχή είναι σε καθεστώς προστασίας της συνθήκης Ramsar που αφορά τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη.
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2006 όταν η εν λόγω επιχείρηση υπέβαλε  νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)  για μηχανολογική και κτιριακή επέκταση , ώστε  να αυξήσει την παραγωγή από 2 τόνους μολύβδου την εβδομάδα σε 10 τόνους την ημέρα!
Η δυναμική παρουσία των κατοίκων στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας είχε σαν αποτέλεσμα την απόρριψη της επέκτασης, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 γίνεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της υπάρχουσας άδειας λειτουργίας του.
Τον Ιούνιο του 2007 το ΣτΕ διέταξε «την προσωρινή αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής».
Σήμερα οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τη Δικηγόρο τους κ. Ιωαννίδου Ελεάννα,  ότι το ΣτΕ αναστέλλει  οριστικά  πλέον τη λειτουργία του Χυτηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αιτιολογία της απόφασης σε λίγες μέρες.