τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ ξοδεύεται στην παραπαιδεία

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες του Νότου, όπου περισσότερο από 50% των μαθητών κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ξοδεύοντας τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Ακολουθούν οι Ισπανοί γονείς που διοχετεύουν στην παραπαιδεία 450 εκατομμύρια ευρώ, οι Ιταλοί με 420 εκατ. ευρώ και οι Κύπριοι με 111 εκατ. ευρώ.

«Στην πλειονότητά τους οι γονείς δεν καταφεύγουν στα ιδιαίτερα μαθήματα και τα φροντιστήρια, προκειμένου να καλυφθούν οι τυχόν αδυναμίες των παιδιών τους, αλλά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού, που δημιουργούνται από τα ίδια τα εκπαιδευτικά συστήματα»,

περισσότερα

«Καλύτερα να υποστούμε εμείς τις συνέπειες της ραδιενέργειας, παρά οι νέοι».

«Καλύτερα να υποστούμε εμείς τις συνέπειες της ραδιενέργειας, παρά οι νέοι». Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του «Σώματος Εκπαιδευμένων Βετεράνων» της Ιαπωνίας λέγοντας πως τα 200 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας άνω των 60 ετών, είναι έτοιμα να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών στα πυρηνικά εργοστάσια της Φουκουσίμα.

περισσότερα

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Υπόψη της Κομισιόν φέρνει ο Μ. Τρεμόπουλος τρεις πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό Environmental Health Perspectives, που δείχνουν ότι έκθεση των εγκύων σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μειώνει τους παιδικούς δείκτες ευφυΐας. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητά να μάθει αν η Κομισιόν τις έχει αξιολογήσει και αν έχει επεξεργαστεί σχετικά σχέδια δράσης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν μεταβολίτες οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων στα ούρα εγκύων γυναικών και μετά στα παιδιά που γεννήθηκαν, καθώς μεγάλωναν. Η ουσία dialkyl phosphate, για παράδειγμα, μπορεί να προέλθει ως αποτέλεσμα της διάσπασης πάνω από το 75% των οργανοφωσφορικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Η κατηγορία αυτή των εντομοκτόνων είναι γνωστή για τις νευροτοξικές της ιδιότητες. Η οικιακή χρήση του chlorpyrifos και του diazinon, δύο από τις πιο κοινές δραστικές ουσίες οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων, έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω των επιπτώσεων στην υγεία των παιδιών.

περισσότερα

SUBLIME with Rome in Greece - TV SPOT

«…στη μουσική απόλαυση, δε χωράνε μνημόνια…»


Και φέτος το καλοκαίρι - και σε πείσμα των καιρών- ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με μεγάλο σχήμα.

περισσότερα

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πατρα | Μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε κήπο!

undefined

Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς στα πλαίσια του προγράμματος για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων που συνεχίζεται στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Αχαΐας, έστειλαν πριν μερικές μέρες επιστολή προς τον Βοηθό Δημάρχου για την Μεσσάτιδα κ. Χαράλαμπο Καρκούλια, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για τη μετατροπή κάποιων χώρων της αυλής των σχολείων τους σε πράσινες γωνιές.

περισσότερα

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος

undefined

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει υπό την αιγίδα του δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

περισσότερα

Σαν σήμερα, ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης. Όταν θα κατεβάσουν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο, θα αφήσουν επίτηδες επάνω στον ιστό τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μην κατηγορηθούν οι Έλληνες φύλακες.

περισσότερα

Η kazandb παρουσιάζει τους SOUL FIRE MUSIC OXYGEN SELECTOR RASTAYOUTH


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΜΥΛΟΣ CLUB

A reggae night with SOUL FIRE

MUSIC OXYGEN

SELECTOR RASTAYOUTH

περισσότερα

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Τραγωδία του Χέιζελ 29/5/1985

Λίβερπουλ και Γιουβέντους ήταν έτοιμες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς των δύο ομάδων που είχαν γεμίσει το γήπεδο για να δουν έναν από τους μεγαλύτερους τελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι “κόκκινοι” με τους
Ρας, Νταλγκλίς, Σούνες και οι “μπιανκονέρι” με τους Πλατινί, Μπόνιεκ και Σιρέα ετοιμάζονταν να ξεδιπλώσουν στο Βέλγιο, το πλούσιο ταλέντο τους.
Τη νύχτα του τελικού, το στάδιο “Χέιζελ” ήταν κατάμεστο από 60.000 θεατές. Περίπου 25.000 φίλαθλοι προέρχονταν από κάθε ομάδα, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις ανήκαν στην “ουδέτερη” ζώνη. Σε αυτήν την περιοχή, όμως, υπήρχαν αρκετοί φίλοι της Γιουβέντους, λόγω της μεγάλης παρουσίας Ιταλών μεταναστών στο Βέλγιο. Σημειώνεται ότι σε αυτόν το χώρο υπήρχαν και φίλοι των “ρεντς”, αλλά πολύ λίγοι, ενώ στις εξέδρες των Αγγλων δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο, δημιουργώντας μία ανυπόφορη κατάσταση και φυσικά οξύνοντας τα πνεύματα.

GREEKLISH NO MORE! ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Η παρέα του ”Ράδιο Αρβύλα” μας καλεί να σώσουμε την ελληνική γλώσσα, μέσω μιας καμπάνιας ενάντια στα greeklish η οποία έχει την μορφή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ. Το κοινωνικό αυτό μήνυμα μεταδίδεται μέσω των εκπομπών τους, αλλά και
γενικότερα στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη καμπάνια, η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» στέλνει στους Έλληνες το ακόλουθο μήνυμα:
Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή, είναι η γλώσσα μας!

Η Πόλις εάλω...

Στις 29 Μαϊου 1453 η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων που την πολιορκούσαν από τις 4 Απριλίου. Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει και για τον ελληνισμό άρχισε η πιο σκοτεινή περίοδος της ιστορίας του: η τουρκοκρατία.

περισσότερα

Βάζουν τέλος στον "ναρκοτουρισμό"


Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα "κόφι σοπ" και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά, γεγονός που έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα πολλά καταστήματα που διαθέτουν κάνναβη, ιδίως στο Άμστερνταμ.

περισσότερα

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Όχι στα μεταλλεία βωξίτη στην Οίτη»


Μαζικότατη είναι η συστράτευση της τοπικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος της Οίτης, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να επιτρέψει στην μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ Α.Ε, την εκμετάλλευση του μεταλλείου βωξίτη της περιοχής.

περισσότερα

Street Parade Thessaloniki 2011

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14:30 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! Η παρέλαση που όλοι περιμένουμε εν αγωνιώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη πόλη της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός και έχει ήδη προγραμματιστεί! Ημέρα; Σάββατο 28 Μαϊου!Η πιο εναλλακτική γιορτή ίσως της πόλης ( που γίνεται άλλωστε και στον πιο εναλλακτικό και ελεύθερο χώρο που υπάρχει, δηλαδή τον ίδιο τον δρόμο ) θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά λίγες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

περισσότερα

One Drop Forward – We Need Knowledge


Κυκλοφόρησε ο πολυαναμενώμενος δίσκος των One Drop Forward!!!!!

Δείτε που μπορείτε να προμηθευτείτε τον δίσκο:

περισσότερα


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αυτά είναι τα πρακτικά των συζητήσεων:

Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε οι Ελληνες με την ατομικιστική μας νοοτροπία.

Θα ‘ταν πολύ όμορφο, όσο μιλώ να με μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες ή να υπάρχει κάποιος διερμηνέας της νοηματικής, για τους κωφάλαλους.

περισσότερα


Μικρά νησιά με μεγάλα πράσινα όνειρα

undefined

Συνωστισµός από ενδιαφερόµενους µικρούς δήµους παρατηρείται ήδη για τα πρώτα 100% πράσινα νησιά και χωριά, µε κάλυψη των αναγκών τους σε ηλεκτρισµό από ΑΠΕ, ηλεκτροκίνητα οχήµατα, εξοικονόµηση ενέργειας στα κτίρια και αξιοποίηση αγροτικών υπολειµµάτων.

περισσότερα

ΗΠΑ | Λούνα παρκ για παιδιά με ειδικές ανάγκες

undefined

Ο Gordon Hartman είναι πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, ο οποίος παρακολουθούσε πληγωμένος το παιδί του να μη μπορεί να συνυπάρξει με τα αρτημελή παιδιά στους δημόσιους χώρους διασκέδασης. Ήταν έτσι διαμορφωμένοι που απέκλειαν κάθε ανάλογη περίπτωση από κάτι τόσο βασικό στην παιδική ηλικία.

Έτσι, πήρε μία σοβαρή απόφαση να δημιουργήσει ο ίδιος ένα πάρκο με παιχνίδια στο οποίο θα ήταν δυνατή η πρόσβαση σε όλους τους χώρους από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ξόδεψε 34 εκατομμύρια δολάρια και πραγματοποίησε το όνειρο της κόρης του αλλά και χιλιάδων άλλων παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητές. Το θεματικό πάρκο βρίσκεται στην πολιτεία του Τέξας και ονομάζεται ''Morgan's Wonderland'', παίρνοντας το όνομά του από το 17χρονο κορίτσι.

περισσότερα

Θεσσαλονίκη | Σεμινάρια για τον αλκοολισμό με ελευθερη εισοδο

undefined

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ - στην Υγειά μας» διοργανώνει τον 5ο Επιμορφωτικό Κύκλο για τον αλκοολισμό και την συν-εξάρτηση.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας, ενώ στους παρισταμένους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

περισσότερα

Η διαπολιτισμικότητα στη μουσική εκπαίδευση


Ο πολιτισμικός οργανισμός «Εν Χορδαίς», με την πολύχρονη και πολυδιάστατη προσφορά του στο χώρο της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, προσκαλεί ειδήμονες αλλά και λάτρεις της μουσικής σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και στην έδρα του από τις 27 έως και τις 29 Μαΐου.

περισσότερα

SUBLIME w/Rome live!!! ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Self Preservation Society &

Rastavibe Productions,

με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

περισσότερα

17ο Πολιτιστικό Δεκαήμερο Τ.Ε.Ι. Καβάλας

περισσότερα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε!!!”

Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε!!!”

made in SPAIN..

Ο μαλάκας

περισσότερα

Αγανακτισμένοι σε όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00...

περισσότερα

Μάιλς Ντέιβις : η ιδιοφυϊα της jazz

«Τη χρονιά που γεννήθηκα το Σεντ Λούις χτυπήθηκε από ένα φοβερό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα. Ο ανεμοστρόβιλος εκείνος μου άφησε κάτι από τη βίαιη δημιουργικότητά του. Χρειάζεται δυνατό φύσημα, ξέρετε, για να παίξει κανείς τρομπέτα. Πιστεύω στο μυστήριο και το υπερφυσικό, κι ένας ανεμοστρόβιλος είναι σίγουρα και τα δυο»... διηγείται ο Μάιλς Ντέιβις στην αυτοβιογραφία του. Κι όταν εκείνος έπαιζε την τρομπέτα του ήταν «ανεμοστρόβιλος». Κι ο ήχος ήταν και μυστήριος και υπερφυσικός.

περισσότερα

Βολιβία: Ιστορικός νόμος χορηγεί ίσα δικαιώματα με τον ανθρωπο στη Μητέρα Γη

ο «Νόμος της Μητέρας Γης» ή αλλιώς «La Ley de Derechos de la Madre Tierra» περιλαμβάνει το δικαίωμα στη ζωή και στην ύπαρξη, το δικαίωμα να συνεχίσουν της ζωτικής σημασίας κύκλους και διαδικασίες ελεύθερα από την ανθρώπινη παρέμβαση, το δικαίωμα στο καθαρό νερό και τον καθαρό αέρα, το δικαίωμα στην ισορροπία, το δικαίωμα στην η μόλυνση και το δικαίωμα στην μην κυτταρική τροποποιημένη ή γενετικά τροποποιημένη δομή. Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο σημείο είναι το δικαίωμα να μην επηρεάζεται από υποδομές και αναπτυξιακά έργα που επηρεάζουν την ισορροπία των οικοσυστημάτων και των τοπικών κοινοτήτων κάτοικο».

διαβάστε περισσότερα

Alborosie







Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Επενδύουν σε κοινωνικά προγράμματα για τα παιδιά

undefined

Οι φτωχές χώρες της Αφρικής, όπως η Τανζανία, η Μοζαμβίκη και ο Νίγηρας, επενδύουν περισσότερα για τα παιδιά, σε αντίθεση με τις θεωρούμενες ως «πλούσιες» χώρες, όπως το Σουδάν και η Αγκόλα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

περισσότερα

Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην άρνηση Στράτευσης για Λόγους Συνείδησης


Δημόσια ακρόαση αύριο στο ευρωκοινοβούλιο υπό την αιγίδα του Μ. Τρεμόπουλου

Δημόσια Ακρόαση υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου οργανώνει αύριο Τετάρτη 25.5.2011 στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (αίθουσα Α5Ε1) ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.00 ώρα Βρυξελλών και θα έχει θέμα τις εξελίξεις στο δικαίωμα άρνησης στράτευσης για λόγους συνείδησης στην Ευρώπη και τον ευρύτερο περίγυρό της.

περισσότερα

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Αντικείμενο χλευασμού από τους Ισπανούς διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του κυβερνώντος κόμματος των Σοσιαλιστών, έχουμε καταφέρει να γίνουμε ως πολίτες, αφού δημοφιλές σύνθημά τους, αναφέρει...

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

περισσότερα

Η κουλτούρα φέρνει ευτυχία!

Δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από πλούτο ή μόρφωση

Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι, που τους αρέσει να πηγαίνουν συχνά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μουσικής και εκθέσεις τέχνης ή που οι ίδιοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο ή ζωγραφίζουν, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση στην ζωή τους, άσχετα με το πόσο τυπικά μορφωμένοι ή πόσο πλούσιοι είναι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

περισσότερα

Ελληνικά αρωματικά φυτά εξάγονται.​..... στην Ολλανδία

Να που έφτασε εκείνη η μέρα!
Η ημέρα που Ελληνας παραγωγός θα προμήθευε την ολλανδική αγορά με βιολογικά προϊόντα!
Αυτό που άλλοτε ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους γνωρίζοντες τα της βιολογικής γεωργίας σήμερα γίνεται
πραγματικότητα - και μάλιστα με το ευγενέστερο «όχημα», τα αρωματικά φυτά.
Η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται στην τρίτη γενιά.
Ο Λευτέρης Κιτάντζης, γεωπόνος, κληρονόμησε τη δουλειά και κυρίως το μεράκι από τον πατέρα του, που με τη σειρά του την είχε κληρονομήσει από τον δικό του πατέρα.
Είχε ξεκινήσει την καλλιέργεια λουλουδιών και αρωματικών φυτών από το 1981, ενώ το 2006 ιδρύει τη Marigold Plants έχοντας στο πλάι του τους δύο του γιους - γεωπόνοι κι αυτοί, φυσικά!

Α.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Θέμα : «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού, για
την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης υπογείου καλωδίου οπτικών ινών, στα
πλαίσια του έργου ‘Τοποθέτηση Κ.Ο.Ι. Α/Κ Αρναίας – Α/Κ Στανού σε ΜΤ’ από την
Ο.Τ.Ε. Α.Ε.».
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Α΄ Έχοντας υπόψη :

περισσότερα

Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Διευκρινιστική δήλωση:
Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ" ...

περισσότερα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Βίβερε περικολοζονμέντε

Οσοι ανυπομονούν να έρθει το καλοκαίρι και να αφεθούν στις παραλίες, πριν εκτεθούν στον ήλιο πρέπει να το σκεφθούν σοβαρά.
Το όζον, που προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες, όπως γνωστοποίησε στην τελευταία έκθεσή του ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, έχει μειωθεί από την έναρξη του χειμώνα έως τα τέλη Μαρτίου κατά 40% στην περιοχή της Αρκτικής, 20 χλμ. πάνω από τη Γη.

περισσότερα

Ποιοι φτιάχνουν το κλίμα και ποιοι όχι

Σε δύο ειδών κατηγορίες χωρίζει η Greenpeace τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις όσον αφορά τη θέση τους απέναντι στις κλιματικές αλλαγές: σε εκείνες που επιταχύνουν την πρόοδο και σε αυτές που φρενάρουν - επιβραδύνουν τις εξελίξεις για μείωση των εκπομπών ρύπων της Ευρώπης κατά 30% έως το 2020.

περισσότερα

Earth Wind & Music Festival 2011


Ένα πρωτότυπο οικολογικό ταξίδι με «όχημα» τον πολιτισμό.
Αφορμή: Το περιβάλλον και η προστασία του.
Αιτία: Ο Άνθρωπος.

Οικολογική ψυχαγωγία ...
Μουσική αφύπνιση...

περισσότερα

Groundation + Fundracar & Monkey Man.. Review της συναυλίας από το AVOPOLIS

Το πέρασμα των Groundation από τα μέρη μας, αποδεδειγμένα κινητοποιεί τους Έλληνες φίλους της reggae και το κατάμεστο Gagarin της Τετάρτης υποστηρίζει του λόγου το αληθές. Τούτη η φορά, όμως, ενείχε και μια ιδιαιτερότητα: Οι Καλιφορνέζοι δεν ήρθαν για να μας παρουσιάσουν το δικό τους υλικό, αλλά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που συνέβαλε όσο κανένας στη διεθνοποίηση της reggae, τον Bob Marley. Κι όσο κι αν σκεπτόμουν κατηφορίζοντας προς τη Λιοσίων πως η αξία και τα επιτεύγματα της μπάντας παρείχαν τα εχέγγυα για μία δημιουργική προσέγγιση στον μύθο της reggae, στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε ένας προβληματισμός. Ο οποίος αφορούσε στη συναυλία ως καλλιτεχνικό (και όχι μόνο ψυχαγωγικό) γεγονός, προβληματισμός παρόμοιας υφής με εκείνον που απαντάται σε πανηγυρικές αναβιώσεις ή λογής-λογής tribute.

περισσότερα

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Μάη 2011 η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και οι Πρωτοβουλίες Θεσσαλονίκης στο "πάρκο των σκύλων" στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

περισσότερα

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας


22 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Βιοποικιλότητα, είναι η ίδια η ζωή, που την πληθώρα και την πολυμορφία της όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των οργανισμών στον πλανήτη, τόσο περισσότερες είναι οι
πιθανότητες να προστατεύσουμε την ίδια τη ζωή.

Γαύδος | 7 Ρώσοι πυρηνικοί επιστήμονες στο νησί

Στη Γαύδο, στον οικισμό Βατσιανά, ζουν περισσότερα από 10 χρόνια, εφτά Ρώσοι. Στην πλειοψηφία τους πυρηνικοί επιστήμονες, που βρέθηκαν στο Τσέρνομπιλ, ώστε να αξιολογήσουν την καταστροφή. Από τους ελάχιστους που επέζησαν του πυρηνικού όλεθρου, αποφάσισαν να ζήσουν στην Γαύδο, στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ένα πρότυπο τρόπο ζωής, βασισμένο στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως «σε όσα τους προσφέρει η ίδια η φύση».

περισσότερα

ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ!!

Παρά το ενδιαφέρον και τη στροφή Ελλήνων παραγωγών στο φρέσκο καλλιεργήσιμο μανιτάρι, που συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα και γεύση, το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι μεσάζοντες το αφήνουν συχνά έξω από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που προωθούν κυρίως φρέσκα μανιτάρια Πολωνίας και Ιταλίας και κονσέρβες Ολλανδίας. Ετσι, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, όταν η παραγωγή αυξάνεται κατακόρυφα, ελληνικά καλλιεργημένα μανιτάρια καταλήγουν ακόμη και σε χωματερές!

περισσότερα

Ο Λαμπράκης ζει!


Η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης και πρόσκληση για αγώνες. Η δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης και θαρραλέου αγωνιστή της δημοκρατίας, στις 22 Μάη 1963 στη Θεσσαλονίκη, από το φασιστικό παρακράτος σημάδεψε τη μεταπολεμική ελληνική ιστορία. Πυροδότησε ένα γιγάντιο κίνημα για τη δημοκρατική αλλαγή στον τόπο, ιδιαίτερα μέσα στην νεολαία.

περισσότερα

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Γράμμα από την Βαρκελώνη


Αγαπητέ πιτσιρίκο, παρακάτω σου στέλνω ένα κείμενο σχετικά με τις κατασκηνώσεις στην Ισπανία, και την δική μου εμπειρία με αυτές. Σου στέλνω επίσης και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα χτες με το κινητό μου τηλέφωνο.

Τις τελευταίες ημέρες θα έλεγα ότι η Ισπανία ζει ιστορικές στιγμές. Μετά τον αραβικό κόσμο, η κινητοποίηση ενός μαζικού κινήματος υποβοηθούμενη από τις νέες τεχνολογίες, πραγματοποιείται και στην Ισπανία. Εδώ και μερικές μέρες, χιλιάδες κάτοικοι των Ισπανικών πόλεων συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις που έχουν στηθεί στις κεντρικές πλατείες σε περισσότερες από 25 πόλεις.

Περισσότερα

Glastonbury: Η Μουσική στον αγώνα για προώθηση της οικολογίας


Ένα στούντιο ηχογραφήσεων από ξύλο και άχυρα επιδιώκουν να στήσουν η Greenpeace και οι διοργανωτές του Glastonbury. Στόχος είναι οι οικολόγοι καλλιτέχνες να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους και να γνωστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές τους απόψεις μέσα από το διάσημο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ.

περισσότερα

Φυλή του Αμαζονίου δεν περιέχει στη γλώσσα της την έννοια του χρόνου


Η φυλή του Αμαζονίου, Amondawa, δεν έχει στην γλώσσα της λέξεις που αφορούν τις έννοιες «χρόνος», «χώρος» αλλά και άλλες όπως «μεταμεσονύχτια εργασία» σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

περισσότερα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο κόσμος σήμερα: Ένας στους έξι χωρίς πόσιμο νερό


Το πόσιμο νερό είναι αναμφίβολα από τα πλέον θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου (και όχι μόνον) αλλά για δισεκατομμύρια αποτελεί ακόμα όνειρο, μερικές φορές άπιαστο. Περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό και 2,5 δισεκατομμύρια είναι εκείνοι που ζουν χωρίς στοιχειώδη ύδρευση και αποχέτευση ενώ πάνω από ένα δισεκατομμύριο δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό
περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΚΩΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΚΕΙ

Μερικά σχόλια για το θέμα των χρυσωρυχείων, που απ’ότι καταλαβαίνω έχει γίνει πάλι επίκαιρο…Όταν η εταιρία ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. ζητούσε να προσλάβει Περιβαλλοντολόγους, ήμουν άνεργη Περιβαλλοντολόγος. Τότε ήταν που ενθουσιάστηκα και άρχισα να ψάχνω το θέμα του χρυσού. Δεν είμαι γραφική οικολόγος ούτε παιδί των λουλουδιών. Η επιστήμη μου είναι να ταιριάζω την ανάπτυξη με την περιβαλλοντική προστασία (και γίνεται, θέληση να υπάρχει…) οπότε ξεκίνησα να διαβάζω για τις εξελίξεις στην τεχνολογία επεξεργασίας και εξόρυξης, για τις δυνατότητες αποκατάστασης…. Τα φτερά μου κόπηκαν όταν άρχισα να διαβάζω το σχεδιασμό της εταιρίας για την εκμετάλλευση του Περάματος, και όταν άρχισα να συζητώ με ξένους συναδέλφους, μηχανικούς και οικονομολόγους, που είχαν εμπειρία από χρυσωρυχεία του εξωτερικού. Απογοητεύτηκα και προτίμησα να δουλέψω με το άλλο μου πτυχίο σα γυμνάστρια.

περισσότερα

Groundation Athens 18/05/2011

Ηρακλειο Κρήτης | Μια “Γειτονιά Αλληλεγγύης” για όσουν εχουν αναγκη

undefined

Μία νέα δομή, ανθρωπιστικού χαρακτήρα, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί στο Ηράκλειο. Η "Γειτονιά Αλληλεγγύης" είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της δημοτικής αρχής με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης προκειμένου να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, σε συνεχή εξέλιξη γίνεται η συλλογή ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτιρκών συσκευών, επίπλων και άλλων αντικειμένων που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα.

περισσότερα

thessAlonistas | Thess Παραλια την Κυριακή 22 Μαΐου



undefined

διαβάζουμε στο thessalonistas.wordpress.com

Μετά το επιτυχημένο πρώτο μέρος της δράσης την περασμένη Κυριακή, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τις παραλίες της πόλης, καθαρίζοντας αυτή τη φορά τους κόλπους γύρω από τη Μαρίνα της Κρήνης. Ραντεβού την Κυριακή 22/5, ώρα 11:00 μπροστά στο Λούνα Παρκ της Κρήνης, για να επαναφέρουμε τις παραλίες της περιοχής στην αρχική τους κατάσταση και να αναδείξουμε την πολυτιμότητα τους στο δημόσιο χώρο.

περισσότερα

Σύνταγμα | 1η Γιορτή ανταλλαγής βιβλίων απο το Public

undefined

Το Σάββατο 21 Μαΐου στη 13.00, τα καταστήματα Public καλούν φανατικούς βιβλιόφιλους και μη, να συμμετέχουν στην 1η γιορτή ανταλλαγής βιβλίων που διοργανώνεται στο Public στο Σύνταγμα.

Με στόχο την κινητοποίηση μεμονωμένων ατόμων η ομάδων και την εξοικείωση των αναγνωστών με την ιδέα της δημόσιας ανταλλαγής βιβλίων και απόψεων, το Public σας καλεί να διαλέξετε από τη βιβλιοθήκη σας τα βιβλία που αγόγγυστα θα μπορούσατε να αποχωριστείτε προκειμένου να τα ανταλλάξετε με αυτά κάποιου άλλου αναγνώστη.

περισσότερα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απαντάμε ΟΧΙ στα μεταλλεία του θανάτου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Στην εποχή του μνημονίου και της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εκδηλωθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα φουντώνει το ζήτημα της «εκμετάλλευσης» των κοιτασμάτων χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική.
Μια υπόθεση με βάθος χρόνου, που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, έρχεται μέσω της νέας προωθούμενης εκμετάλλευσης να αποτελέσει πραγματική βόμβα στην περιοχή, βόμβα περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική.

Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από επιστημονικούς φορείς (ΑΠΘ, ΤΕΕ κ.α.) έχει εκτιμήσει το προωθούμενο έργο ως καταστροφικό για τον τόπο αλλά και την ευρύτερη περιοχή (οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις συνέπειες σε όλον τον νομό Χαλκιδικής αλλά και Θεσσαλονίκης).

περισσότερα

Toυρκία: κυάνιο στο πόσιμο νερό της Κιουτάχεια, πέντε μέρες μετά την καταστροφή του φράγματος αποβλήτων


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τεταρτη το Επιμελητήριο Μηχανικών Περιβάλλοντος της Τουρκίας, επικίνδυνες ποσότητες κυανίου βρέθηκαν σε ένα δείγμα από μια πηγή ύδρευσης στην Κιουτάχεια, όπου το φράγμα τελμάτων μιας εγκατάστασης εξόρυξης αργύρου κατέρρευσε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Στις 7 Μαΐου, ένα από τα πρανή του φράγματος των αποβλήτων του μεταλλείου αργύρου και της μονάδας επεξεργασίας της Eti Silver Mining Corporation στη δυτική επαρχία της Kütahya κατέρρευσε. Οι αρχές έστησαν ένα γραφείο διαχείρισης της κρίσης και διαβεβαίωσαν ότι είχαν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή διαρροής κυανίου στους κοντινούς αγρούς.

περισσότερα

Έφτασε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Air China

undefined

Την πρώτη αεροπορική πτήση από το Πεκίνο προς την Αθήνα υποδέχθηκε εχθες το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Το αεροπλάνο της Air China προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και ακολούθησε εκδήλωση για την υποδοχή της κινεζικής αποστολής. Ο κ. Νικητιάδης καλωσόρισε τους επιβάτες μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβατών της πτήσης, και δήλωσε ότι: « σήμερα άνοιξε μια μεγάλη λεωφόρος μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Είναι στο χέρι μας να την γεμίσουμε με χιλιάδες, με εκατομμύρια κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε και γρήγορα η πτήση θα γίνει απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό και επτά ημέρες την εβδομάδα».

περισσότερα

eBooks4greeks.gr | Διαγωνισμός Παραδοσιακού Παραμυθιού

undefined

Διαδικτυακό διαγωνισμό παραδοσιακού παραμυθιού διοργανώνει ο δικτυακός τόπος eBooks4Greeks.gr. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα προς όλους για να αναδειχτούν τα παραδοσιακά παραμύθια του τόπου μας, παραμύθια που αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, παραμύθια υπέροχα από όλα τα μέρη της Ελλάδας που πιθανόν ξεχνιούνται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Στον διαγωνισμό μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, κάτοικοι Ελλάδος, Κύπρου και εξωτερικού.
Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των παραμυθιών είναι η 11/08/2011.

περισσότερα

Το κίνημα των «Ιντιγνάδος»


Το κίνημα των «Ιντιγνάδος» - Αγανακτισμένοι- που ξεκίνησε στην Ισπανία ως αντίδραση στους πολιτικούς, την αυξανόμενη ανεργία και τη διαφθορά, μεγαλώνει και επεκτείνεται εκτός της Ιβηρικής χερσονήσου.
Πλέον, όπως ανακοίνωσε μια από τις διοργανώτριες οργανώσεις του, επιδιώκουν να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός συνόρων και προσκαλούν σε συγκεντρώσεις ανά τον πλανήτη.
Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έχουν προκηρυχθεί συγκεντρώσεις μέχρι σήμερα.

περισσότερα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Locomondo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Μετά από την επιτυχημένη τους περιοδεία και την κυκλοφορία του δίσκου τους στη Γερμανία, οι Locomondo επιστρέφουν στην Ελλάδα και στην…αγαπημένη τους συνήθεια, που είναι οι καλοκαιρινές συναυλίες!




περισσότερα

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ

Στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών εμπίπτουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση της πρόσφατης απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την ανάκτηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Αυτό επισημαίνει σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από ερώτηση...

περισσότερα

Θεσσαλονίκη | Διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση


undefined

Καθαρό νερό από ανακυκλωμένο νερό της βροχής, φυτεύσεις σε κήπους και μπαλκόνια που θα μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι, παρεμβάσεις σε κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι κάποιες από τις οικολογικές παρεμβάσεις που θα «κονταροχτυπηθούν» τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο ενός «πράσινου διαγωνισμού» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός με την ονομασία “Green Party” θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου . Κάτοικοι του κεντρικού δήμου της πόλης και όχι μόνο, θα κληθούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες ενέργειες βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης.

περισσότερα

Ομάδα Scoopa | ανακυκλώνοντας με στυλ

undefined

Scoopa ειναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. Μια εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει «ξεχασμένες» πρώτες ύλες, τους δίνει καινούργιο σκοπό χρήσης και τους επαν-εφεύρει έναν νέο κύκλο ζωής.

όπως αναφέρουν στο http://www.upcycling.gr

Χρησιμοποιούμε περιθωριοποιημένες πρώτες ύλες, που φαινομενικά φαντάζουν άχρηστες. για εμάς όμως είναι ανεκτίμητο υλικό σε μια δημιουργική αλυσίδα σύγχρονου σχεδιασμού που εφαρμόζουμε σε έπιπλα, φωτιστικά, μικροαντικείμενα διακόσμησης, ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.

περισσότερα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επιστροφή στη φύση λόγω κρίσης

undefined

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας όλο και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστρέφουν στην ύπαιθρο για να ασχοληθούν με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, αναφέρει σε άρθρο της το γερμανικό περιοδικό Focus αναδημοσιεύοντας και την έρευνα του ΠΑΣΕΓΕΣ.

Καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και η ανεργία χτυπά κόκκινο στις πόλεις πολλοί που διαθέτουν σπίτι πατρικό ή εξοχικό επιστρέφουν στην ύπαιθρο. Το 95% των νεοεισερχόμενων δραστηριοποιούνται σε γεωργία και κτηνοτροφία και το 5% στην αλιεία.

περισσότερα

Groundation – Tribute to Bob Marley Tour


Rastavibe productions proudly presents:

A musical celebration

GROUNDATION
First European Tribute to Bob Marley Tour

Opening Act: Fundracar

Τετάρτη 18 Μαΐου
Gagarin 205
Λιοσίων 203-205, Αθήνα

Doors Open: 21:00


περισσότερα

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Sold out το τριήμερο των χίπις στα Μάταλα

Το αδιαχώρητο παρατηρείται στην Κρήτη το τριήμερο 11-13 Ιουνίου που διοργανώνεται στα Μάταλα το φεστιβάλ για τους απανταχού Χίπις! Το εν λόγω φεστιβάλ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με αποτέλεσμα όλες οι γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν «κλείσει» και να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο δωμάτιο!

Οπότε, όσοι εξακολουθούν να θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα πρέπει να βρουν έγκαιρα πού θα μείνουν...

Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής των πρώην Χίπις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ τουλάχιστον έξι ΜME από Αυστρία και Γερμανία πρόκειται να βρίσκονται στα Μάταλα προκειμένου να καλύψουν το γεγονός.

περισσότερα

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Mεταλλεία χρυσού στη Ν. Αφρική: πιο βαθιά, πιο πλούσια, πιο επικίνδυνα

Με θαυμασμό αναφέρεται το ιστολόγιο elladitsamas στα βαθιά μεταλλεία χρυσού της Ν. Αφρικής, που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 4.000 μέτρα κάτω από τη γη. Το άρθρο παρατίθεται αυτούσιο πιο κάτω. Περιέργως δε λέει κουβέντα για το δεύτερο χαρακτηριστικό, εκτός από το βάθος, που κάνει αυτά τα μεταλλεία “διάσημα” – με την κακή έννοια. Είναι τα πιο θανατηφόρα του κόσμου.

περισσότερα

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Groundation: Η jazz και η reggae έχουν και οι δύο γεννηθεί μέσα από τη μάχη για ελευθερία.


Groundation: Η jazz και η reggae έχουν και οι δύο γεννηθεί μέσα από τη μάχη για ελευθερία. Είναι επαναστατικές μουσικές, που εμπεριέχουν ένα σοβαρότατο μήνυμα και μια δέσμευση για αγώνα προς έναν καλύτερο κόσμο…

περισσότερα

Ρέγκε τρόπος να ζεις και να πεθαίνεις


Υπήρξε ο πρώτος σούπερ-σταρ του Τρίτου Κόσμου. Αυτός που εισήγαγε τον κόσμο στον μυστικισμό της ρέγκε μουσικής. Είχε το λυρισμό του Ντίλαν, το χάρισμα του Λένον και τον πλούτο της φωνής του Σμόκι Ρόμπινσον.

περισσότερα

Σαν σήμερα έφυγε ο μουσικός της jazz, Chet Baker

Σαν σήμερα, 13 Μαΐου 2011, πριν από 22 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός της τζαζ, Chet Baker, γνωστός τόσο για το χαρακτηριστικό βελούδινο ήχο της τρομπέτας του όσο και για τις ευαίσθητες και ρομαντικές ερμηνείες του σε τραγούδια που σημάδεψε αλλά και τον σημάδεψαν, όπως το My Funny Valentine, το Let's Get Lost κ.α.

περισσότερα

Και προπαντός …με ευαισθησία!


Του Πέτρου Τσιολάκη

Do the Reggae Festival στο Αστεροσκοπείο!


TO ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ ΤΟ “DO THE REGGAE” ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ REGGAE ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
DJS, SELECTAHS & SOUNDSYSTEMS ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, ΚΑΙ ΔΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΗΟRNY HORNS TO ΠΙΟ “ΔΥΝΑΤΟ” ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ SOUNDSYSTEM ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

περισσότερα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σαν σήμερα έφυγε ο ποιητής Νίκος Γκάτσος

Στις 12 Μαΐου του 1992 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος, σε ηλικία 81 ετών. «Έγραψε μοναδικά τραγούδια. Όλα τα ακριβά στοιχεία της ποίησής του τα ’κανε στίχους που κινητοποίησαν τη ναρκοθετημένη νεοελληνική ευαισθησία, “έτσι καθώς κοιμόταν αναίσθητη” μες στην απέραντη αισθηματολογία των στιχουργών και των επιθεωρησιογράφων» είχε πει για τον ποιητή της "Αμοργού" ο Μάνος Χατζιδάκις.

περισσότερα

Θεσσαλονίκη | 11° Χαριστικό παζάρι από το xariseto.gr



undefined

Το xariseto.gr οργανώνει το 11° ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ στην Παραλία διπλα στο νεο αγαλμα Κ.Καραμανλή , στις 13 & 14 Μαίου 2011
από 09:00 έως 21:00

Αξίζει να επισκεφτούμε και να προσφέρουμε και να ανταλλάξουμε ότι μας είναι "άχρηστο" η μένει στην αποθήκη μας, για να χρησιμοποιηθεί από συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και φέρτε: ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, οικιακά σκεύη και μικρά αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, και όλα είναι δωρεάν.

περισσότερα

reggae soundsystem :last of the floor – thessaloniki


Παρασκευή και 13. Σε αυτό το Soundsystem party ο ste και northical (κακοσυναπάντημα) , αποχαιρετάνε την παλιά σκνίπα του ορόφου καθώς ετοιμάζεται στην ίδια γειτονία η νέα all season sknipa που θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα.

Reggae ,breaks,dubs και καταστροφές σε αργές και γρήγορες στροφές με delay επιστροφές και φωνές που ηχούν τόσο καιρό στον όροφο που θα στοιχειώσει..

Μαζί τους κι’ άλλες σκνίπες που θα έρθουν να δουν την έκλειψη..

READY TO GO ! READY TO DANCE –

Time :22:30


περισσότερα

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο θρύλος της reggae, Bob Marley

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Τζαμαϊκανού τραγουδιστή, τραγουδοποιού και συνθέτη Bob Marley, το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τη μουσική reggae. Η συλλογή των τραγουδιών του Marley, «Legend», η οποία κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά το θάνατό του, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της reggae, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί έκτοτε.

περισσότερα

Μαθητές έχτισαν σπίτι από Cob


undefined

Ένα σπιτάκι με πλιθιά και πηλό κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ακολουθώντας την σχετική μέθοδο, που είναι πανάρχαια, υπό την καθοδήγηση μελών της ομάδας «cob», η οποία δραστηριοποιείται σε τέτοιου είδους κατασκευές. Μάλιστα και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής με κατασκευές από χώμα, μαλλί, πηλό και άχυρο.

Οι μικροί μαθητές κατασκεύασαν το σπιτάκι το οποίο αποτελείται από «γήινα » υλικά στην αυλή του σχολείου τους, το οποίο τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι θα κλιματίζεται εντελώς φυσικά, διατηρώντας αντίστοιχα ανά εποχή υψηλές η χαμηλές θερμοκρασίες.

περισσότερα

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

2ο Χαριστικό Παζάρι στην Κόρινθο

Το Χαριστικό Παζάρι που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κόρινθο λίγους μήνες πριν, ήρθε η ώρα να επαναληφθεί! Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» δίνει το ραντεβού και σας προσκαλεί όλους να συμμετάσχετε!

--Τι είναι αυτό?

Είναι ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας, ένα πάρε– δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας!

περισσότερα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κρητικά Μιτάτα.. μια πρωτοβουλία με στόχο το δίκαιο εμπόριο

undefined

Κρητικά Μιτάτα ονόμασαν τον εμπορικό συνεταιρισμό που σύστησαν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το σύστημα των μεσαζόντων και χονδρεμπόρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», οι κτηνοτρόφοι πέτυχαν ήδη να αυξήσουν τα έσοδα των παραγωγών χωρίς να επηρεαστεί η τελική τιμή για τον καταναλωτή, ενώ λόγω της κλειστής αγοράς στο νησί, ήδη ευνοήθηκαν και κτηνοτρόφοι που δεν είναι μέλη του συνεταιρισμού.

περισσότερα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι Thievery Corporation έρχονται στην Ελλάδα

Ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού έρχεται σε Αθήνα - Θέατρο Λυκαβηττού και Θεσσαλονίκη - Μονή Λαζαριστών

14 Ιουλίου 2011 στο Λυκαβηττό

Θεσσαλονίκη: 13/07/2011, Μονή Λαζαριστών

Οι συστάσεις περιττεύουν, αφού το αχτύπητο δίδυμο των Rob Garza και Eric Hilton αποτελεί ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού ενώ, σε κάθε επίσκεψη τους στη χώρα μας, δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας live μπάντας του πλανήτη!

περισσότερα

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αντίο καλέ μας άνθρωπε

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 84 ετών ο πιο «καλός» άνθρωπος της Ελλάδας ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Ο σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο περίπου ένα μήνα.

περισσότερα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πράσινες...συναυλίες


Η Μ.Κ.Ο "Κάτι Πρέπει να γίνει” σε συνεργασία με το “Κύτταρο live”διοργανώνουν 4παγκοσμίως πρώτες μουσικές βραδιές οικολογικού εισιτηρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης και οικολογικής ευαισθητοποίησης

“The Openmind project” η Μ.Κ.Ο “Κάτι Πρέπει να γίνει” σε συνεργασία με το “Κύτταρο live”διοργανώνουν τις τέσσερις (4) παγκοσμίως πρώτες μουσικές βραδιές
Οικολογικού Εισιτηρίου.

Πρόκειται για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με αντίτιμο εισόδου

μικρή ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών.

περισσότερα

The End

Μουσικές Προτάσεις


Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1η Μαΐου

O Ἐθνικὸς Ήρωας Λάκης Σάντας


Με αφορμή το θάνατο του Λάκη Σάντα (30-4-2011) αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλου που γράφτηκε στο Παρίσι στις 20-4-1993 και δημοσιεύτηκε, μαζί με την αφήγηση του Λάκη Σάντα, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 31-5-1993.
Ο Λ. Σάντας, αποτελεί εμβληματική μορφή της Αντίστασης και ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Γλέζο, κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

  O θνικς Ήρωας Λάκης Σάντας
Του Ηλία Πετρόπουλου
Γράφω μ δέος γι τν Σάντα.
Κάθε φορά πού μ πισκέπτεται νας γνωστός μου φοιτητής, τν ρωτάω ν ξέρει τν Λάκη Σάντα. πάντηση εναι πάντα ρνητική.
λλειψη στορικς μνήμης, πού τόσο χαρακτηρίζει τν νεοέλληνα, ποδεικνύει τι λας μας πρε τ κακ μονοπάτι. Σάντας, μαζ μ τν Γλέζο, πιτέλεσαν μίαν θνικ ρωϊκ πράξη. Κα πι συγκεκριμένα, Σάντας κα Γλέζος εναι ο πρτοι γωνιστές, πού ξεκίνησαν τν ντίσταση κατ τν χιτλερικν, ν τν Ερώπη.