τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σωκράτης Μάλαμας - Σαν σήμερα στην μουσική



Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής. Λόγοι εργασίας των γονέων του τον έκαναν να βρεθεί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι τα εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Το μπουζούκι που του έκανε δώρο ο πατέρας του αποτέλεσε το αρχικό του ερέθισμα για τη μουσική. Στα δεκατρία του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα ως επιβράβευση για τις επιδόσεις του στα σχολικά μαθήματα και στα δεκαεφτά του παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, επέστρεψε και πάλι στη Γερμανία για να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της Στουτγάρδης. Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του αποφασίζει να επιστρέψει και να πάει για σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, μαθητεύοντας δίπλα στον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και στον Νότη Μαυρουδή. Από τα 23 του αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία, εργαζόμενος ως δάσκαλος κιθάρας καθώς και ως τραγουδιστής σε λαϊκά μαγαζιά. Πριν ξεκινήσει την προσωπική του πορεία, υπήρξε κιθαρίστας στην ορχήστρα του Νίκου Παπάζογλου.

περισσότερα

Μεσαιωνικό ιταλικό χωριό μετατρέπεται σε πράσινη κοινωνία

Στη βορειοδυτικη Ιταλία κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία το μεσαιωνικό χωριό Torri Superiore έχει αναδομηθεί και αντικατασταθεί από μια μικρή αυτόνομη οικολογική κοινωνία. Οι κάτοικοι καλλιεργούν τη γη και ζουν σε πανέμορφα πετρόχτιστα σπίτια. Το χωριό αυτό βρίσκεται στη θέση αυτή από τον 13ο αιώνα μέσα σε μια πλούσια, καταπράσινη κοιλάδα με θέα το πράσινο ανάμεσα στον οικισμό και ένα ποτάμι.
Για την ανοικοδόμηση του χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από το συγκεκριμένο μέρος, ξύλινα παράθυρα, λάιμ και φυσική μόνωση έτσι ώστε η αυθεντική αισθητική να παραμείνει ίδια. Σε αυτό βοήθησαν και τα οικολογικά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για το βάψιμο. Η ανοικοδόμηση του χωριού πραγματοποιήθηκε μεφιλικά προς το περιβάλλον υλικά και μεθόδους, εξασφαλίζοντας συγχρόνως τη διατήρηση των παραδοσιακών στοιχείων του.
Όλο το χωριό χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

reggae jam

Reggae Jam event with:
ONE DROP Forward
+
MC YINKA & The Urbanix
+
guests
Σάββατο 8 Οκτωβρίου
@BLOCK 33

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η κοινωνία του Έβρου λέει όχι στα χρυσωρυχεία

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Αστέρες" Β.Χ - "Θύελλᨨ Στανού


Το Σαββατο 01 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16:00 στο γήπεδο Νεοχωρίου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων "Αστέρες" Β.Χ  - "Θύελλα" Στανού.
Ο αγώνας είναι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

1η αγώνιστικη Α.Ο Σάρτης -  'Θύελλα" Στανού 2-2 σκορερς  Στελιος Μαριανός , Γιάννης Μπούφτας
2η αγωνιστική "Θύελλα" Στανού - Αστήρ Αγίου Νικολάου   1-0  σκορερ Γιώργος Στόικος


Dub Pistols 1η Οκτώβρη Block 33

DUB PISTOLS [UK] LIVE


Οι Dub Pistols είναι μια dub και big beat μπάντα της Μεγάλης Βρετανίας και ιδρύθηκαν το 1996 από τον Barry Ashworth, θρύλοι στην urban σκηνή της Βρετανίας και λατρεμένοι των hip hop fans λόγω των εξαιρετικών rap φωνητικών του T.K. Lawrence.
Tο δισκογραφικό τους ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε από την Concrete Records, σημαντική υπήρξε η κυκλοφορία του LP Six Million Ways To Live από την Distinktive Records, καθώς και το πιο πρόσφατο Rum n Coke που κυκλοφόρησε το 2009.
Οι Dub Pistols έχουν κάνει πολύ επιτυχημένα mash-ups για τον Μοby, τους Limp Bizkit, τον Ian Brown, τους Korn και τον Bono μεταξύ άλλων. Επίσης έχουν υπογράψει την μουσική για πολλές ταινίες συμπεριλαμβανομένου και του Blade 2, Bad Company και Mystery Men.

Ανθεί η βιολογική γεωργία στη χώρα μας


Καμιά φορά χρειάζεται να περάσει χρόνος, να κάτσει ο κουρνιαχτός τού πρώτου ενθουσιασμού, να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα και να επιλυθούν (ή... όχι), προκειμένου να εκτιμηθεί η πραγματική δυναμική ενός κλάδου. Στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, πάντως, αυτή είναι η ώρα της κρίσης. Στο τέλος του έτους εκπνέουν και οι τελευταίες σχετικές επιδοτήσεις (το τελευταίο πρόγραμμα είχε βγει το 2006 και είχε πενταετή διάρκεια), με αποτέλεσμα το τοπίο πια να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τις προθέσεις των εμπλεκόμενων παραγωγών: Θα αντέξει η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στη χώρα μας χωρίς δεκανίκια;

Κοινοτητα Αναβρας | Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αειφορου ανάπτυξης


Τα τελευταία χρόνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται συχνά σε αυτή την ορεινή κοινότητα ως «ένα μικρό θαύμα» ή ως «το σουηδικό χωριό».  Τι έχει συμβεί  σε αυτόν το μικρό κρυμμένο τόπο και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πάνω του; Ιδού ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Η κοινότητα της Ανάβρας βρίσκεται στην περιφέρεια της Μαγνησίας, απέχει 20 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή και έχει 700 μόνιμους κατοίκους. Κύρια οικονομική δραστηριότητα παραμένει, για περισσότερα από 2000 χρόνια,  η κτηνοτροφία. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως η Ανάβρα έχει σημειώσει τα τελευταία 15 χρόνια τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έχει εκσυγχρονισμένες  εγκαταστάσεις για τα ζώα της και ένα σφαγείο πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ακόμη ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο, το οποίο έχει διαμορφωθεί γύρω από το ποταμάκι που περνά από τη δυτική πλευρά του. Ακόμη, το χωριό προσφέρει προγράμματα κοινωνικών παροχών δε λείπουν από το χωριό καθώς υπάρχει κοινωνική και υγειονομική περίθαλψη για τους υπερήλικες, που δεν μπορούν να μετακινηθούν!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αύξηση της μετανάστευσης στην Ασία λόγω κλιματικών αλλαγών

tvxs.gr

Τα 30 εκατομμύρια έφτασαν το 2010 οι μετανάστες στην Ασία λόγω των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών. Σύμφωνα μάλιστα με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης ο αριθμός των ανθρώπων που μεταναστεύουν λόγω περιβαλλοντικών και κλιματικών καταστροφών είναι πιθανόν να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν πέρυσι εξαιτίας περιβαλλοντικών και κλιματικών καταστροφών που έγιναν στην Ασία. Η επιδείνωση δε των προβλημάτων λόγω της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να εντείνει το μεταναστευτικό ρεύμα λόγω περιβαλλοντικών λόγων.

Από τις παμπ στον παγκόσμιο εθελοντισμό

Έχει προσφέρει στήριξη σε τουλάχιστον 400.000 παιδιά σε 15 χώρες του πλανήτη! Ένα αξιομνημόνευτο φιλανθρωπικό έργο επιτελεί τα τελευταία 19 χρόνια ο Σκωτσέζος Magnus MacFarlane-Barrow. Με αφορμή τον πόλεμο στη Βοσνία (1992), ο Magnus μπήκε στην ιδέα να επισκεφτεί προσωπικά τα θύματα του πολέμου και να τους μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτή η πρωτοβουλία του έγινε έργο και στόχος ζωής. Με τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών πρωτοστάτησε στην ίδρυση του οργανισμού Mary’s Meals για να ενισχύει και να διευρύνει το δύσκολο όραμά του.
Το 1992 ο Σκωτσέζος «ήρωας μας» παρακολουθούσε τους βομβαρδισμούς στη Βοσνία μέσα από τη τηλεόραση ενός μπαρ στη χώρα του.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

οι Γάλλοι DUB INC (Dub Incorporation), έρχονται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

DUB INC
+ guests
@Μύλος, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!!
Η ομάδα 1 STEP FORWARD παρουσιάζει ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της πόλης…Τα τρομερά παιδιά της ethnic reggae ευρωπαϊκής σκηνής, οι Γάλλοι DUB INC (Dub Incorporation), έρχονται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για την πρώτη τους συναυλία σε ανοιχτό χώρο… Μετά τις συνεχόμενες sold out συναυλίες που έδωσαν στην Ελλάδα το Δεκέμβριο επιστρέφουν για να στήσουν τη δική τους μοναδική γιορτή στη Βαβυλωνία του Μύλου… Μαζί τους οι Music Oxygen, Selector Rastayouth, Burning City soundsystem και άλλοι guests στο πρώτο μεγάλο event του φθινοπώρου!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ

Το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων "ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ στο γήπεδο Στρατωνίου.
Ο αγώνας είναι στα πλαίσια του Κυπέλλου Ε.Π.Σ .Χαλκιδικής.
Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να ενισχύσουν την ομάδα μας.