τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αγγελάκας: Υπάρχουν και παπάδες που όντως έχουν τον θεό τους...


Μητροπολίτης Σιατίστης: "Η Χρυσή Αυγή διώκει και εξευτελίζει τον Χριστό καθημερινά"

Το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου για τη Χρυσή Αυγή με αφορμή τα επεισόδια στη γνωστή θεατρική παράσταση.

"Άφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα".Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού "εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;".
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;Δεν είναι ο "πλησίον" της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη;
Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν "καλός".
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς".
Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας.
Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων"!

Πηγή και φωτογραφία: Pheme.gr

via alltogethernow.gr

Σόμπορο: Αφιεωρωμένο στους 56 Στανιώτες που ψήφισαν χρυσή αυγή και παριστάνουν τους χριστιανούς.


5 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΝ: Δεν είναι Παπάς, είναι Μητροπολίτης.
    Η ονομασία που περιλαμβάνει όλους τους ιερωμένους είναι η λέξη Κληρικός.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Βάλε ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύεται στα sites:
    http://www.romfea.gr/epikairotita/14101-corpus-christi
    http://www.defence-point.gr/news/?p=60635
    και αλλού.
    Επιβεβαιώνεται αυτό για το οποίο κατηγορούν τα blogs ότι δηλαδή προπαγανδίζουν τις όποιες θέσεις τους.
    Σ.Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "υπάρχουν και παπάδες" που υπάρχει στον τίτλο της ανάρτησης είναι μια λαική έκφραση που είναι γενική και αόριστη. Αμέσως μετά η ανάρτηση αναφέρεται στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Σιατίστης, δεν το πρόσεξες;
    Σκοπός της ανάρτησης δεν ήταν να θίξει το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης (και γι αυτό δεν μπήκε ολόκληρη η ομιλία) αλλά να προβληματίσει κάποιους συγχωριανούς μας και όχι μόνο που θεωρούνται χριστιανοί (με μεγάλους σταυρούς και μετάνοιες)και ψήφισαν χρυσή αυγή.
    Τώρα αν εσύ αυτό το βλέπεις ως προπαγάνδα εξήγησέ μας πού ακριβώς διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΤΟΝ: Ονομάζεις το απόσπασμα «επίμαχο» λες και το υπόλοιπο κείμενο είναι «ξενέρωτο».
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μου θυμίζεις το παράδειγμα της προπαγάνδας στον καιρό του ψυχρού πολέμου, που έλεγε:
    "Σε αγώνα δρόμου ανάμεσα στους Κέννεντυ και Χρουστσόφ ο Χρουτστσοφ βγήκε ΔΕΥΤΕΡΟΣ και ο Κέννεντυ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ"...
    Σ.Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας παίξουμε με τις λέξεις λοιπόν.
    Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα της ανάρτησης ήταν η στάση του Μητροπολίτη απέναντι στη χρυσή αυγή. Χαρακτηρίζεται επίμαχο (σύμφωνα με την ερμηνεία της λέξης) γιατί είναι αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης ή παρεξήγησης (χρυσαυγίτης=χριστιανός) . Δε σημαίνει απαραίτητα ότι επίμαχο=αξιόλογο .
    Αν θέλαμε να θίξουμε το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης (θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία) και χρησιμοποιούσαμε το ανάλογο τμήμα της τοποθέτησης του Μητροπολίτη και εκείνο επίμαχο θα το χαρακτηρίζαμε για τον ίδιο λόγο.
    Τώρα αν πιστεύεις ότι χρησιμοποιήσαμε το συγκεκριμένο κομμάτι να «προπαγανδίσουμε» κατά της χρυσής αυγής, ναι το κάναμε με την έννοια ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας δόλιας και ιδιοτελούς προπαγάνδας που προσπαθεί να τους πείσει ότι ο χριστιανισμός συνάδει με τις θέσεις της χρυσής (μαύρης) αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΟΝ: Συμφωνώ μαζί σου.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μια και στο αναγνωστικό σου κοινό συμπεριλαμβάνονται πολλοί συγχωριανοί δημοσίευσέ το ολόκληρο για να ευχαριστηθούν και εκείνοι που κάνουν «μικρούς» Σταυρούς και «μικρές» μετάνοιες…
    http://www.romfea.gr/epikairotita/14101-corpus-christi
    http://www.defence-point.gr/news/?p=60635

    ΑπάντησηΔιαγραφή