τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜAΔΡΙΤΗ – Διεθνές Συνέδριο ενάντια στην καταστολή (6-7 Δεκέμβρη)

Το Διεθνές Συνέδριο ενάντια στην καταστολή είναι μια συνάντηση διεκδίκησης της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης. Πρόκειται για μια συνάντηση για την ανάλυση της κλιμάκωσης της καταστολής παγκοσμίως. Θα συζητηθούν τρόποι δράσης που ευνοούν την πρόοδο των κοινωνικών ελευθεριών που αποτελούν τη βάση κάθε ελεύθερης κοινωνίας. Για δύο μέρες θα αναλυθεί εις βάθος το πελώριο κύμα της καταστολής που απειλεί σε διεθνές επίπεδο την πρόοδο των πολιτικών δικαιωμάτων.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι του ακτιβισμού, της δημοσιογραφίας, της κοινωνιολογίας, δικαστές, δικηγόροι, συνδικαλιστές.
Ανακύπτει από την επείγουσα ανάγκη που έχουν τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι ενώσεις που επηρεάζονται απ’ την καταστολή να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αναζητήσουν τρόπους δράσης ενώπιον αυτής.
Ακολουθούν λεπτομέρειες παρακάτω.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από www.athens.indymedia.org (μετάφραση από h**p://www.kaosenlared.net/component/k2/item/38730-congreso-internacional-contra-la-represión-ateneo-de-madrid-6-y-7-de-diciembre.html)
Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 6 και 7 Δεκέμβρη 2012 στον πολιτιστικό σύλλογο Μαδρίτης. Οργανώνεται απ’ την Igualdad Animal (Ισότητα των Ζώων), με τη συνεργασία της Unidos Contra la Represión (Ενωμένοι Ενάντια στην Καταστολή), υπό την αιγίδα της Last Chance for Animals (Τελευταία Ευκαιρία για τα Ζώα).
Στο συνέδριο ενάντια στην καταστολή των κοινωνικών κινημάτων θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, αντιπρόσωποι από το χώρο του ακτιβισμού, της δημοσιογραφίας, της κοινωνιολογίας, δικαστές, δικηγόροι, συνδικαλιστές.
Πρόκειται για μια συνάντηση για την ανάλυση της κλιμάκωσης της καταστολής παγκοσμίως, πράγμα που βάζει σε κίνδυνο την ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης. Θα συζητηθούν τρόποι δράσης που ευνοούν την πρόοδο των κοινωνικών ελευθεριών που αποτελούν τη βάση κάθε ελεύθερης κοινωνίας. Για δύο μέρες θα αναλυθεί εις βάθος το πελώριο κύμα της καταστολής που απειλεί σε διεθνές επίπεδο την πρόοδο των πολιτικών δικαιωμάτων.
Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο θα αναφερθούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την υπεράσπιση των ζώων, την οικολογία, το LGTB κίνημα, την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα προέρχονται από χώρες όπως η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Αγγλία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Συρία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου