τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το συσσίτιο επιστρέφει

Όταν πριν από λίγους μήνες ήρθαν στη δημοσιότητα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω υποσιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας μιλούσε  για σκοπιμότητες.
Χθες, παραδέχτηκε όχι μόνο πως υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού στα σχολεία, αλλά ότι αυτό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση θα εφαρμόσει από την ερχόμενη εβδομάδα ένα πιλοτικό πρόγραμμα παροχής μικρογευμάτων στα παιδιά 18 σχολείων της Αττικής.
Επιστροφή στη δεκαετία του ΄70!

Οι σημερινοί 50ρηδες και άνω θα θυμούνται που περίμεναν υπομονετικά στη σειρά να τους γεμίσει ο  μπαρμπα-Ρήγας το μεταλλικό κυπελάκι με γάλα πριν την έναρξη των μαθημάτων στο παλιό Δημοτικό στην πλατεία του χωριού μας.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Say NO to ACTA

Δείτε κι αυτό το βίντεο για τη συμφωνία ACTA

Η Naomi Klein για την κυβέρνηση Παπαδήμου

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας…». 
Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος και ... συγγραφέας, Naomi Klein, επιχειρεί μια περιγραφή της απόπειρας αλλαγής των «κανόνων» της πολιτικής σκακιέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως. Η συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «το Δόγμα του Σοκ» σχολιάζει τις επιταγές της τρόικας, προχωρά σε συγκρίσεις και παρουσιάζει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, βασισμένη σε ιστορικά αντίστοιχα παραδείγματα. Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Naomi Klein, στους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη για το νέο ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν, με τον τίτλο «Catastroika».

Συνέντευξη: Η Naomi Klein για την κυβέρνηση Παπαδήμου from ThePressProject on Vimeo.

Γενάρη μήνα κλάδευε

Τον τελευταίο μήνα, όπως κάθε Γενάρη, χιλιάδες άνθρωποι στην ελληνική περιφέρεια εργάζονται επίπονα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επί πολύ δύσκολων και σκληρών διαπραγματεύσεων για να επιτύχουν ο καθένας το δικό του PSI. Γενάρη μήνα κλάδευε, φεγγάρι μη γυρεύεις, λέει η παραδοσιακή ρήση και με αυτήν ως μπούσουλα πορεύονται παλιοί και νέοι αγρότες.
Το PSI των δέντρων, το PSI των κλιμάτων έχουν ξεκινήσει λοιπόν και εδώ και πολλές μέρες, με ανθρώπους ανεβασμένους σε κλαδιά ή γονατιστούς κάτω από αμπέλια να διαπραγματεύονται σκληρά κι επίπονα με τη φύση για να πράξουν όσο γίνεται βαθύτερο κι επιτυχέστερο κούρεμα, έτσι ώστε να δουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν θα έρθει, μετά από μερικούς μήνες η περίοδος της καρποφορίας. Διότι η περίοδος αυτή θα έρθει, είναι βέβαιο. Κάθε χρόνο έρχεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

STOP ACTA

Η ΕΕ και 22 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπέγραψαν στις 26 Ιανουαρίου τη συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).
Πλήθος μελετών το τελευταίο διάστημα έχουν αναδείξει σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμβατότητα της ACTA με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα τις προβλέψεις για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η Συμφωνία δίνει τη δυνατότητα σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις να προχωρούν σε αυστηρά μέτρα για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς να έχουν προβλεφθεί νομικές διαδικασίες υπεράσπισης των εμπλεκομένων.
Ταυτόχρονα, η ACTA αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση αναπτυσσόμενων χωρών σε φάρμακα.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ "ΓΕΥΣΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μια «βόλτα» στο Στανό Χαλκιδικής θα κάνουμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12:00 μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…». του ραδιοτηλεοπτκού σταθμού .
Ένα πανέμορφο χωριό με ξεχωριστούς ανθρώπους, που με ζεστασιά καλοϋυποδέχονται τον επισκέπτη. Η ιστορία του χωριού, οι παλιοί κάτοικοι, οι νέοι, τα φαγητά, οι χοροί και οι εκκλησιές σε ένα αφιέρωμα που θα σας μείνει αξέχαστο.



Μέσα στο κρύο του χειμώνα και στις δυσκολίες ελάτε για μία ώρα ξεγνοιασιάς και «ταξιδιού». Οι κάτοικοι περίφημοι οικοδόμοι μας δείχνουν τα σπίτια τους και εκμυστηρεύονται ιστορίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
«Στον τόπο που γεννήθηκα…», ο Στανός την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12:00 «συστήνεται» σε όλο τον πλανήτη.

Σε επανάληψη την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 17:00, πάντα την ίδια ώρα και μέσω δορυφόρων αλλά και διαδικτύου.

To φράγμα Χαβρία και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Από τη μια οι Σκουριές, από την άλλη η Πιάβιτσα!

 Κατά σύμπτωση και οι δυο Μελέτες, του φράγματος Χαβρία και του Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έχουν γίνει από το ίδιο Μελετητικό Γραφείο!

Xάρτης από τη ΜΠΕ του φράγματος Χαβρία. Τους οικισμούς και τα μεταλλεία τα προσθέσαμε εμείς.

 Με την Απόφαση 206609/30.12.2011 του Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του “φράγματος Χαβρία και των δικτύων του” στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την Απόφαση, σκοπός του έργου είναι:
  • Η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών και τουριστικών εγκαταστάσεων της “ΝΔ Χαλκιδικής, περιλαμβανομένων των χερσονήσων Κασσάνδρας και Σιθωνίας”.
  • Η κάλυψη τμήματος των αναγκών άρευσης της πεδιάδας Ορμύλιας.
  • Η προστασία των υπόγείων υδάτων από υφαλμύρωση και
  • Η αντιπλημμυρική προστασία του κάμπου Ορμύλιας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Γ.Παπακωνσταντίνου: Υπουργός Εθνικής και Περιβαλλοντικής Χρεωκοπίας!

 ΠΗΓΗ: 3feeet.blogspot.com

Καταργείται η προβλεπόμενη υποχρέω­ση για έκδοση άδειας επέμβασης από τις δασικές υπηρεσίες για έργα και δραστηρι­ότητες εντός των δασικών οικοσυστημάτων (σ.σ.: όλως τυχαίως αίτηση για τη χορήγη­ση άδειας επέμβασης σε δάση και δασικές εκτάσεις της αρμοδιότητας του δασαρχεί­ου Αρναίας έχει υποβάλει η ιδιοκτησία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, για έκταση με­γαλύτερη από 3.300 στρέμματα, διπλάσια σχεδόν από την ήδη εγκεκριμένη με την ΚΥΑ 201745/2011).
Αναδημοσιεύουμε από το Ποντίκι άρθρο για τον πρόσφατο βίο και πολιτεία του πολιτικού, που από τη βρώμικη δουλειά του μνημονίου, πέρασε στην “προστασία” του περιβάλλοντος.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν πληρώνω χαράτσια


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ 3-1

Ακάθεκτη συνεχίζει η Θύελλα Στανού την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα , αυξάνοντας παράλληλα το σερί των νικών της (9συνεχόμενη νίκη) καθώς και το αήτητο στους τελευταίους δώδεκα αγώνες
(11 νίκες - 1 ισοπαλία).
Σήμερα ήταν η σειρά της Θύελλα Μεταγγιτσίου, η οποία όμως παρά την ήττα έδειξε καλά στοιχεία .
Κατά την γνώμη μου πιστεύω ότι θα σωθεί εύκολα,μιας και  η πραγματική της θέση με βάση την σημερινή εικόνα της είναι πολύ παραπάνω από αυτήν (δωδέκατη  θέση) που βρίσκεται  στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.
 Η απόδοση της ομάδα μας σήμερα δεν ήταν  καλή,  παρουσιάστηκε πολύ αγχωμένη, πολύ νευρική , χωρίς ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση.
Παρόλα αυτά πέτυχε μια δίκαιη νίκη με 3-1 , και μάλιστα με ανατροπή ,μιας και στο δεκάλεπτο το Μεταγκίτσι κατάφερε και προηγήθηκε με 0-1 , ύστερα από ολιγωρία όλης της άμυνας .
Το 1-1 το πέτυχε στο 30' λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Μαριανός Στέλιος φτάνοντας έτσι στα 16 γκολ στις 18 αγωνιστικές.

Ιδού η απορία!

Περί φίλτρανσης νερού αλλά ...και πληροφορίας

Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη ”, προϋπολογισμού 702.000,00€,  θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία αλλά και να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς.
Διάβασα τα σχόλια στη σχετική ανάρτηση της Ρεσπέντζας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι μάλλον δε διάβασαν καν το δελτίο τύπου. Μάλιστα φαίνεται να είναι τόσο πωρωμένοι από την παραταξιακή τους υπόσταση που έβαλαν το καθαρό νερό «στ’ αυλάκι» συγχαίροντας το Δήμαρχο! 
«…ο Στανός είχε μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τώρα ξαφνικά επί Πάχτα μπήκε και η νέα γεώτρηση στο δίκτυο και με καθαρό νερό μάλιστα σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ»!!!
(Εύχομαι τουλάχιστον να μην είναι άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης!)

Προβολή Επαγγελματιών Στανού


Το Somporo θέλοντας να συμπαρασταθεί  (όσο αυτό είναι δυνατό) τους επαγγελματίες του Στανού σ’ αυτή τη δύσκολη  οικονομική συγκυρία, προτίθεται να καταχωρήσει στο ιστολόγιο (δωρεάν εννοείται) τις δραστηριότητές τους ώστε να καταστούν γνωστές στους αναγνώστες του.
Όσοι ενδιαφέρονται να καταχωρηθούν παρακαλούμε να στείλουν με email στη διεύθυνση του Somporo (peramahalas@gmail.com) τις αναγκαίες πληροφορίες για την προβολή τους.
Οι διαχειριστές

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ !!!


Πολιτικά Όσκαρ 2012

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται φέτος η τελετή απονομής των πολιτικών Όσκαρ 2012, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από την Ακαδημία.
Μεγάλη μάχη αναμένεται να έχουμε στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου, όπου κοντράρονται ο συγκλονιστικός Κίμωνας Κουλούρης, που μας άφησε άναυδους με την ερμηνεία του στην καθηλωτική περιπέτεια Drive, όπου υποδύεται έναν πρώην βουλευτή που καταδιώκεται από θεούς και δαίμονες (υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου ο Χρήστος Παπουτσής) και ο απολαυστικός Γιώργος Παπανδρέου, που μας χάρισε απλόχερα το γέλιο στην σπαρταριστή κωμωδία "Ο Απόγονος" (The Descendant), όπου υποδύεται τον γκαφατζή απόγονο μίας μεγάλης οικογένειας πολιτικών, που τα κάνει θάλασσα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει από τα φαβορί και τον ανυπέρβλητο Μάκη Ψωμιάδη, που πρωταγωνίστησε στο αποκαλυπτικό "Moneyball", το οποίο καταπιάνεται με το μείζον ζήτημα των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Για την ίδια ταινία ο Αχιλλέας Μπέος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Η κρίση θα εξαφανίσει τα δέντρα...

Η οικονομική κρίση και η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει στρέψει πολλούς καταναλωτές στη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση. Καθημερινά πλέον τα περιστατικά παράνομης κοπής δέντρων συμπληρώνουν το αστυνομικό δελτίο δεκάδων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στα καυσόξυλα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες θέρμανσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Δασών μέχρι και το 30% της έκτασής του χάνουν τα δάση της Ελλάδας εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας, που το 2011 πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλαπλασιάστηκαν τον Δεκέμβρη τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δασαρχείων της χώρας και της Γενικής Γραμματείας Δασών.

Ανοίγει τις πόρτες του το «Αλληλέγγυον».

Με την ολοκλήρωση  όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανοίγει τις πόρτες του το Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών Προϊόντων, «Αλληλέγγυον».
Το «Αλληλέγγυον», είναι μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πράγματα προσπάθεια, με στόχο να έλθει ο Έλληνας αγρότης αλλά και η ελληνική βιοτεχνία, σε άμεση επαφή, χωρίς μεσάζοντες και χρέωση «ραφιού», με τον καταναλωτή των αστικών κέντρων. Αυτό σημαίνει πως ο καταναλωτής, προμηθεύεται ελληνικά αγροτικά προϊόντα σαν να τα αγοράζει κατ’ ευθείαν από το χωράφι του αγρότη και από την βιοτεχνία του Έλληνα βιοτέχνη.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

No music No life


 Tούρνα

'Σκοπός παρόμοιος με ''συρματικό'',μπορεί να πάρει μιά νύχτα,αν οι τραγουδιστές θυμούνται ή συνταιριάζουν τετράστιχα'' Από τον δίσκο του Νίκου Γράψα ''Στις θάλασσες της Ιωνίας'',όπου το τραγουδούν υπέροχα ο Γιάννης Μαράβας με τον Νίκο Γράψα.Πιστέψτε με ,αξίζει τον κόπο να τ'ακούσετε απ'τους δυό τους

Xρόνης Μίσσιος: H κοινωνία δείχνει να έχει πάθει εγκεφαλικό!

Κρυσταλία Πατούλη tvxs.gr
“Για πρώτη φορά, ζω σε μια κοινωνία, η οποία δείχνει να ‘χει πάθει εγκεφαλικό! Δεν αντιδρά με τίποτα!” ο Χρόνης Μίσσιος, μιλά εφ’ όλης της ύλης, στην Κρυσταλία Πατούλη, για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι η ουσία και το νόημα της ζωής! Δηλαδή, δεν γίνεται αντί να ζούμε, να προσπαθούμε να επιβιώσουμε!” και προτείνοντας “να πάρουμε τα βουνά, να ξαναεποικήσουμε την Ελλάδα”.

Η κρίση που περνάμε, είναι πολυεπίπεδη, δεν είναι μονάχα οικονομική. Oυσιαστικά είναι κρίση αξιών και χρεοκοπίας του λογοκρατούμενου και τεχνοκρατικού πολιτισμού μας. Τους κινδύνους για την οικολογική κρίση, πια, του πλανήτη, δεν τους αμφισβητεί κανείς, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την ανάγκη να στρατευτούν σε τέτοιου είδους προσπάθειες για να σώσουν ή να βελτιώσουν το περιβάλλον. Αυτό, όμως, είναι το ένα μέρος: Ο περιβαλλοντολογικός ακτιβισμός. Διότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο περιβάλλοντα:
Το ένα είναι το φυσικό περιβάλλον και το άλλο είναι το κοινωνικό περιβάλλον, το ανθρώπινο περιβάλλον.

Απορώ

Δεν προλάβαμε καλά καλά να εγκαινιάσουμε τη νέα μας στήλη "Ιδού η απορία" και σήμερα διάβασα ένα άρθρο του Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο απορώ. Οι απορίες που βασανίζουν το μυαλό του είναι ίδιες μ΄αυτές που καθημερινά ακούγονται, από τους γεροντότερους συνήθως.

Απορώ. Δεν έχουν σκεφτεί ποτέ τον ενδεχόμενο θάνατο; Απορώ ειλικρινά. Τι κάνουν, τι παριστάνουνε καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί; Ντυθήκανε με γραβάτες και σακάκια, πιάσανε και θέση ψηλά, στην εξουσία επί των ανθρώπων και νομίζουνε τι; Πως είναι ανώτεροι; Από ποιον; Μα τον θεό δεν καταλαβαίνω τίποτα.....
Ειλικρινά απορώ. Πως γίνεται ένας άνθρωπος να έχει περάσει μισόν αιώνα αναπνοών επί της γης και να μην έχει νιώσει τη μικρότητά του. Το τσακ της μιας στιγμής που θα τον κάνει παρελθόν. Και φέρεται ως τύραννος, ως εξουσιαστής υποταγμένος στην ψευτιά μιας παράλληλης στη μόνη αλήθεια πλαστής πραγματικότητας, μες στην οποία ζει και νομίζει πως κυβερνά τα πάντα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η απορία! Ιδού κι η ευκαιρία!

απορία (η) ουσ.  έλλειψη διεξόδου // η κατάσταση κατά την οποία κάποιος δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κάποιο ερώτημα που τον απασχολεί // η έλλειψη οικονομικών  πόρων, ανέχεια, φτώχεια //  (μτφ) αμηχανία, δυσχέρεια // (φιλοσοφία) η κατάσταση κατά την οποία ο φιλόσοφος δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κάποιο φιλοσοφικό ερώτημα, επειδή έχει φτάσει σε αντίφαση ή επειδή δύο αντίθετες προτάσεις φαίνονται εξίσου πειστικές.

Όποια ερμηνεία κι αν διαλέξει κανείς εκφράζεται απόλυτα!  Το ‘φερε βλέπετε ο χρόνος(;) να ισχύουν όλες ταυτόχρονα. Εμείς όμως, θέλοντας να εγκαινιάσουμε μια σειρά αποριών που βασανίζουν το μυαλουδάκι μας, επιλέγουμε τη δεύτερη ή αν θέλετε και τη φιλοσοφική ερμηνεία. Μπορεί ακόμα μια απορία να θεωρεί αυτονόητη την απάντηση δίνοντας τροφή για σκέψη ή να είναι σαρκαστική, χιουμοριστική ή και ειρωνική.
Εκ πρώτης όψεως οι απορίες μπορεί να  σας φανούν γελοίες σαν κι αυτές που θέτει ένα μικρό παιδί. Αλλά, για θυμηθείτε, πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε αμηχανία αδυνατώντας να ικανοποιήσουμε την περιέργειά του; Γι’ αυτό μη βιαστείτε να ...γελάσετε. 
Σίγουρα θα έχετε κι εσείς πολλές απορίες που ίσως φοβόσασταν να θέσετε.

 
Ιδού λοιπόν η ευκαιρία!

No music No life


northical on the control

Anna Mystic @ Life jazzy bar

10 απίστευτα Ιατρικά λάθη

Οι γιατροί όπως και όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθος στην δουλειά τους.
Με μια πολύ σημαντική διαφορά. Το λάθος ενός γιατρού μπορεί να στοιχίσει την ζωή ενός ανθρώπου.
Δείτε στην συνέχεια 10 απίστευτα ιατρικά λάθη που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη......

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους ανέργους συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι η δραστηριοποίηση πολιτών και φορέων για τη στήριξη των ανθρώπων χωρίς εργασία, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται.

Το εμπόριο του νερού

Πως η Nestle κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών

ΤοΤο 1974 ο Χένρυ Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα έθνη, αν όμως ελέγχεις το φαγητό ελέγχεις τους ανθρώπους. Αν σε αυτό το τελευταίο προσθέσουμε και το νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γιγαντώνονται και πλουτίζουν οι μεγάλες εταιρίες εμφιαλωμένου νερού.
να αρνείσαι σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας –που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ φτάνει τα 817 εκατομμύρια- το δικαίωμα στο καθαρό νερό μέσω της ιδιωτικοποίησης ή της καταστροφής των φυσικών πηγών, είναι εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τρομοκρατική πράξη. Μόνο που οι ένοχοι των εγκλημάτων αυτών δεν κρύβονται σε σπηλιές αλλά μέσα σε πολυτελή γραφεία τεράστιων πολυεθνικών και σχεδόν ποτέ δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Δημήτρης Ραπακούσιος: Και εγένετο μουσική

Ο Δημήτρης Ραπακούσιος είναι 37 ετών. Ηλικία εντυπωσιακά μικρή για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Πριν από λίγες ημέρες, τον συναντήσαμε στο εργαστήριό του στο Παγκράτι, όπου μας μίλησε για την επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα, τον ρόλο της παραδοσιακής μουσικής στη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και την αμέλεια του κράτους ως προς την αναβίωση και την προστασία της.

Μπορούμε | Σύγχρονοι Σαμαρείτες σε δράση

“Οι φιλάνθρωποι της διπλανής πόρτας μαζεύουν το φαγητό που περισσεύει από εταιρείες εστίασης και εστιατόρια και το δίνουν σε συσσίτια απόρων και αστέγων. Ονόμασαν την ομάδα τους «Μπορούμε!», κάτι που αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη.
Ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της κουζίνας του «Χίλτον» και μάζεψαν μόνο από αυτούς 408 κιλά τρόφιμα. Ναυτιλιακή εταιρεια τους διέθεσε 520 γεύματα που θα πήγαιναν χαμένα από μια εκδήλωση. Παιδικός σταθμός προσέφερε τα ιδιωτικά του λεωφορεία για τη μεταφορά των τροφίμων και πάει λέγοντας.

Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης από δασκάλους

Η ομάδα δασκάλων «Τα Πίσω Θρανία» διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια.
Αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, πιάτα, ποτήρια κ.ά. θα διατεθούν σε μετανάστες, άνεργους, άστεγους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες. Το χαριστικό παζάρι θα ξεκινήσει στις δύο το μεσημέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6979723359, 6944561990, 6977204240.

To Άγγιγμα του Μίδα – trailer

Δείτε το trailer του νέου ντοκιμαντέρ του Εξάντα, “Το Άγγιγμα του Μίδα”, που προβάλλεται την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 22:00, στη ΝΕΤ.


ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΔΑ - Trailer from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Αριστοτέλη: Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης μονάδας φίλτρανσης Στανού

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη ”, προϋπολογισμού 702.000,00€. 
O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη”, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”. 
Η πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει σε συγκριτική αξιολόγηση και, εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 702.000,00€.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του νερού από τη νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» της Τ.Κ. Στανού, με την αποσιδήρωση και απομαγγανίωσή του.
Στην πρόταση προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την αξιοποίηση της νέας υδρευτικής γεωτρήσεως στη θέση «Ρήγα λιβάδια».

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Στανού θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων:
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ

Ο αγώνας είναι στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας !!!!!

Αποτελέσματα και οι σκόρερ



No music No life




Τ' ανείπωτα     

Στίχοι: Δημήτρης Ζερβουδάκης
Μουσική: Δημήτρης Ζερβουδάκης
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Ζερβουδάκης


Τα περασμένα καίγονται, στη λησμονιά πετάνε
Γίνονται αγιάτρευτες πληγές τις νύχτες και πονάνε
Στη λησμονιά σε πάνε…

μέρα είναι

Ξέρω πως όλη η χώρα ασχολείται με το „δεν διάβασα το μνημόνιο“ του Χρυσοχοϊδη.
Εγώ, δυστυχώς, έχω άλλο πρόβλημα.
Μέρα είναι, θα περάσει. Ψυχραιμία!

Αστείες απομιμήσεις

Δείτε μια συλλογή από κακές απομιμήσεις γνωστών προϊόντων, μερικές εκ των οποίων είναι πραγματικά ξεκαρδιστικές!

Πρόγραμμα «Το μέλλον των Δασών»… με άρωμα Στανού

Οι επόμενες δύο αναρτήσεις αναφέρονται στα αποτελέσματα του προγράμματος «Το Μέλλον των Δασών» της Σχολής Δασολογίας, του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπισης του Α.Π.Θ. και του WWF Ελλάς, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "Το Βήμα" απ’ όπου και τα αναδημοσιεύουμε.
Στην ομάδα εργασίας συμμετείχε και ο Στανιώτης Δασολόγος Δημήτρης Κασαμπαλής του Αστερίου.
Συγχαρητήρια!

Κορινθία: Μετατοπίστηκαν οι δασικές εκτάσεις

Σχεδόν κατά το ήμισυ περιορίστηκαν οι γεωργικές εκτάσεις τα τελευταία 50 χρόνια

Οι χρήσεις γης το 1945

Η εγκατάλειψη των ορεινών αγρών στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Κορινθίας και η μετατροπή τους σε εκτάσεις χαμηλής φυσικής βλάστησης καταδεικνύεται σε χαρτογράφηση που έκανε το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το WWF Ελλάς. Παράλληλα, γίνεται εμφανής μια «μετατόπιση» των δασικών εκτάσεων.

Από ψηλά βλέπεις πια τσιµέντο

Εισβολή... οικοδοµών σε δασικές και γεωργικές εκτάσεις – αυξήθηκαν όµως τα δάση σε Εβρο και Ζαγοροχώρια
Μία αεροφωτογραφία αξίζει... όσο χίλιες λέξεις. Οσες θα χρειάζονταν για να περιγράψουν την επέλαση του «τσιµέντου» στην Αθήνα, αλλά και σε παραθαλάσσιες και ορεινές τουριστικές περιοχές. Οι επιστήµονες του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του WWF Ελλάς αποτύπωσαν σε χάρτες τις δραµατικές αλλαγές στη δόµηση περιο χών της Ελλάδας, αλλά και την εγκατάλειψη της υπαίθρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Υµηττό, από το 1945 ως σήµερα, περίπου 25.000 στρέµµατα δασών και δασικών και αγροτικών εκτάσεων µετατράπηκαν σε οικισµούς ή σε άλλες τεχνητές επιφάνειες (βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, λατοµεία, µεγάλες αποθήκες, θερµοκήπια, κ.ά.). Μεγάλες αλλαγές στις καλύψεις γης παρατηρήθηκαν επίσης σε τουριστικές περιοχές. Στον Αλµυ ρό Ηρακλείου Κρήτης οι «µεταµορφώσεις» του τοπίου µοιάζουν οβιδιακές. Το ένα τρίτο των υγροτοπικών περιοχών έχουν µπαζωθεί και εκχερσωθεί, ενώ περίπου οι µισές αγροτικές εκτάσεις έχουν πλέον δοµηθεί. Αντιθέτως στις αποµακρυσµένες και ορεινές περιοχές, όπως ο Κεντρικός Εβρος ή τα Ζαγοροχώρια, από το 1945 ως το 2009 τα δάση αυξήθηκαν κατά 63.347 στρέµµατα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ

Η Ένωση Δασικών και Γεωργικών Συνεταιρισμών Αρναίας πραγματοποιεί εγγραφές για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στο σκληρό σιτάρι. Παρακαλούνται όλοι οι παραγωγοί σκληρού σίτου που θέλουν να εντάξουν την καλλιέργεια τους στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για την καλλιεργητική περίοδο 2011-2012, να προσέλθουν στα γραφεία της Ενώσεως μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2012.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ

A tribute to filmography Theo Angelopoulos

Ενα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα απο το φακό του Θ. Αγγελόπουλου.
 "Κάθε ταινία είναι μια σημαντική ανθρώπινη περιπέτεια...
Η σημασία έγκειται στο αν από εξωτερική περιπέτεια μπορεί να μεταμορφωθεί σε εσωτερική..."


Στο βίντεο εδώ παρουσιάζονται ( δεν περιλαμβάνεται εδώ η Αναπαράσταση και οι Μέρες 36) με χρονολογική σειρά ( εξαιρείται ο Μονόλογος του Θανάση Βέγγου καθώς και το τέλος του βίντεο με τον Χάρβευ Κειτέλ που ανήκουν στο Βλέμα του Οδυσσέα) οι ταινίες:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

STEFANATTY ON DECKS

Από άνεργο ζήτησαν 18 δικαιολογητικά για να φτιάξει ένα μαντρί!

Έφυγε απελπισμένος για το εξωτερικό, αφού πήγε από την Αθήνα στους Φιλιάτες για να γίνει κτηνοτρόφος, αλλά κόλλησε στη γραφειοκρατία! Ήταν άνεργος στην Αθήνα και σκέφτηκε να γυρίσει στον τόπο του, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, προκειμένου να αγοράσει γελάδια και να ζήσει. Να γίνει, δηλαδή, κτηνοτρόφος. Θεωρούσε και σωστά, ότι θα ήταν εύκολο, αν αγόραζε τα ζώα, να προχωρήσει στο καινούργιο αυτό βήμα της ζωής του. Έλα, όμως, που δεν υπολόγισε τους ανεύθυνους υπεύθυνους της ελληνικής γραφειοκρατίας! Για να του παραχωρήσουν τόπο, προκειμένου να φτιάξει ένα μαντρί να κλείνει τα γελάδια, του ζήτησαν  18 δικαιολογητικά!Και αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό, που μπορεί να δουλέψει σκληρά, αλλά τουλάχιστον θα διασώσει την αξιοπρέπειά του. Συγκεκριμένα απαίτησαν να τους προσκομίσει:

1.Έγγραφο της Δ/νσης Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί  εκτός των άλλων και για την εκπλήρωση των υπό ειδικών Νόμων τασσομένων σκοπών.

This Is Nowhere / De Sades live at Partisan bar

Μία διαφορετική πρόσκληση έφερε στα χέρια μας το ταχυδρομικό περιστέρι του Paranoise, κόκκινο από την ντροπή του, λέγοντας μας ότι ήθελε να στείλει mail αλλά λογοκρίθηκε από την γκουγκλ σε συνεργασία με την αρχιεπισκοπή...

hands in sand present:

This Is Νοwhere
+ De Sades
live at Partisan Basement
Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 22:00

Mala's forthcoming album with Cuban sound!

Για όσους λατρεύουν τους DMZ, το 2012 θα είναι μεγάλη χρονιά! Και αυτό γιατί ο Μark Lawrence aka Mala, γνωστός για τις βαθιά ρυθμικές, πολύπλοκες και ειδικού βάρους παραγωγές του, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο album βασισμένο στους ήχους που κατέγραψε από τις συνεδρίες του με Κουβανούς μουσικούς στο περσινό του ταξίδι στην Κούβα.

No music No life


Πως η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

διαβάζουμε στο  blog.tedxacademy.com

Η ομιλία του JR είναι μία από τις αγαπημένες μου TED ομιλίες, τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά κυρίως, για τον τρόπο που με επηρέασε όταν την είδα.
Ο JR είναι ένας Γάλλος καλλιτέχνης ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την φωτογραφία και την απλή, ασπρόμαυρη εκτύπωση σαν εργαλείο για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο έργο του, στο μέρος που εκθέτει τις φωτογραφίες του (πολλές φορές σε δημόσιο χώρο) αλλά, τις περισσότερες φορές, στο φωτογραφιζόμενο πρόσωπο. Όπως βλέπουμε και στην ομιλία του, ο JR δεν προσπαθεί να αναπαράγει όμορφα πρόσωπα με τις φωτογραφίες του αλλά να προωθήσει την ιστορία των ανθρώπων.
Από τις φαβέλες του Ρίο, μέχρι τις παραγκουπόλεις της Αφρικής και τις γειτονιές της Ραμάλα,

Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης...

Πιστός στις αρχές του που δημοσίευσε το 1979 στο περιοδικό Διαγώνιος με τίτλο «εναντίον», ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε «για λόγους ηθικής τάξεως» να δεχτεί το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του από το υπουργείο Πολιτισμού και το χρηματικό ποσό που το συνοδεύει.


Εναντίον
Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία απ΄ το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε - αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων»  που μας άφησαν οι αρχαίοι.

Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου - και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά - και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας. 




Από τους τοίχους όλου του κόσμου στην οθόνη μας

Μία νέα δυνατότητα μας δίνει η google μέσω των παγκόσμιων χαρτών, να απολαύσουμε την ¨τέχνη των δρόμων¨από το γραφείο μας. Μετά το "art project", που μας περιηγεί σε μουσεία όλου του κόσμου, το  "street art view"  δημιουργήθηκε για να περιηγηθούμε στους δρόμους όλου του κόσμου και να θαυμάσουμε έργα καλλιτεχνών του δρόμου πάνω σε τοίχους, αποκαθιστώντας τη φήμη αυτής της σύγχρονης μορφής τέχνης και τοποθετώντας τη στη θέση που της αξίζει.

Κοπή βασιλόπιτας - Σύλλογος Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Στανού σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 29/01/12 και ώρα 18:30 θα κόψει την βασιλόπιτα της
στην ψησταριά «ΣΑΜΑΡΑΣ».
Προσκαλούμε όλες τις γυναίκες του χωριού να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Θα δωθούν τα πτυχία από το πρόγραμμα Η/Υ , καθώς επίσης  θα γίνει προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την πορεία του συλλόγου μας.
    
                                                                                                 Το Δ.Σ

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ...

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση...
“Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.
  Η Δράση 1.1 « Βιολογική Γεωργία» έχει ως στόχο:
α. Την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
β. Την αειφόρο ανάπτυξη.
γ. Την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων της Δράσης μπορούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Η θεσμική διάσταση και η πρακτική αποτίμηση της μεταλλειοκτησίας, με ειδική αναφορά στο Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής

 ΓΕΝΙΚΑ:
Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της για την Εθνική Οικονομία, το δικαίωμα στη Μεταλλειοκτησία κατισχύει καταρχήν του δικαιώματος στην Ιδιοκτησία.
Απόσπασμα από την παρέμβαση της TVX HELLAS στην προσφυγή μας ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της εξόρυξης κάτω από τη Στρατονίκη (2002.
Η Μεταλλειοκτησία (=ιδιοκτησία του υπεδάφους) επιβάλλει στην Iδιοκτησία (=ιδιοκτησία του εδάφους) ένα ιδιότυπο καθεστώς δήμευσης. Και η ειδική θεσμική μεταχείριση της Μεταλλείας την καθιστά κυρίαρχη δραστηριότητα έναντι όλων των υπόλοιπων που τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής θα μπορούσαν να αναδείξουν.
Η περιοχή των “Μεταλλείων Κασσάνδρας” Χαλκιδικής, με τα 317.000 στρεμματα της μεταλλειοκτησίας ΟΠ και την αδιάκοπη επί αιώνες άσκηση της Μεταλλείας, αποτελεί ιδανικό πεδίο για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκονται στον Δήμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ του οποίου εδαφικά αποτελούν το 43%.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

"ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!"
Πέμπτη 26/01, 19:00, ΕΚΘ
θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν:
  • αντιπροσωπία εργαζομένων απεργών από την Ελληνική Χαλυβουργία,
  • εργαζόμενοι από τα εργoστάσια της Θεσσαλονίκης πρώην Ελλενίτ, Πετζετάκης και από το χώρο των ΜΜΕ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

*θα ακολουθήσει Party οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα των χαλυβουργών

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ 0-2

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η σπουδαία νίκη που πέτυχε σήμερα η ΘΥΕΛΛΑ με 0-2  μέσα στον Νέο Μαρμαρά .
Αιτία ο τραυματισμός στο κεφάλι  του τερματοφύλακα μας Κασαμπαλή Λευτέρή, ,  από ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ χτύπημα ποδοσφαιριστή του Μαρμαρά στο 20΄ λεπτό.
  Ο ποδοσφαιριστής μας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου για εξετάσεις ,όπου και θα παραμείνει  για περαιτέρω προοληπτικές εξετάσεις .
Οι ποδοσφαιριστές  και η Διοίκηση αφιερώνουν την νίκη αυτή στον Λευτέρη , του εύχονται περαστικά και σύντομα κοντά μας στην αγωνιστική δράση.
Στα αγωνιστικά  η Θύελλα με φοβερή εμφάνιση και με τεράστιο πάθος από όλα τα παιδιά πήρε μια απόλυτα δίκαιη νίκη.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό ,με φάσεις εκατέρωθεν , καθώς και με μεγάλη παρουσία φιλάθλων.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν 0-0 .

No music No life


Άστεγοι πριν γίνουν σταρ!

* Χάλι Μπέρι.
Στις αρχές της καριέρας της, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έμεινε για λίγο καιρό σε καταφύγιο αστέγων.
Είχε ξεμείνει από χρήματα και η μητέρα της αρνήθηκε να....τη στηρίξει, ζητώντας της να γυρίσει στο πατρικό σπίτι.
"'Ετσι έμαθα ότι πρέπει πάντα να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Την ευγνωμονώ γι αυτό που έκανε", είπε μετέπειτα.
* Τζιμ Κάρεϊ.

Τα κοινωνικά φαρμακεία της Ελλάδας

Κοινωνικά φαρμακεία λειτουργούν, σταδιακά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρέθυμνο, Βόλο, Σέρρες, Χανιά, Πάτρα και Πρέβεζα τα κοινωνικά φαρμακεία αποτελούν ήδη μία πραγματικότητα, ενώ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα. Ευχή όλων είναι ο θεσμός να διαδοθεί και σε άλλες περιοχές.

Αναλυτικά η λίστα των κοινωνικών φαρμακείων, όπως τη δημοσίευσε το "olafree" :

Οκτώ απλά βήματα για ένα “πράσινο” 2012

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέδειξαν το 2012 ως Διεθνές Ετος Βιώσιμης Eνέργειας για Ολους. Η διευρυμένη πρόσβαση στη βιώσιμη ενέργεια είναι ουσιαστική για την επίλυση πολλών από τις παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής προϊόντων, της ασφάλειας, και της ένδειας.
Η πείνα, η ένδεια, και η κλιματική αλλαγή αποτελούν ζητήματα για τα οποία όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισή τους. Ακολουθούν δέκα απλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για ένα «πράσινο» 2012, όπως υποδεικνύει το Worldwatch Intitute:

Τα ωραιότερα συνθήματα είναι .... στους τοίχους!!!! (17)

Πλατεία ...αστέγων

Συγκλονιστική φωτογραφία στην πλατεία Κουμουνδούρου!


224 χρόνια από τη γέννηση του Μπάιρον: Πολέμιος της αδικίας και των ισχυρών της εποχής του

Του ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΓΑΖΗ*
 «Θα ξεσηκώσω, αν μπορέσω
και τις πέτρες ακόμα ενάντια στους τυράννους της γης»
(Λόρδος Βύρων)
Παρότι πέρασαν δύο αιώνες, τα μηνύματα της ποίησης και των αγώνων του Λόρδου Βύρωνα παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα. Γιατί και σήμερα κυριαρχεί το δίκαιο των ισχυρών, οι ανισότητες διευρύνονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθλίβονται από τις νεοφιλελεύθερες βαρβαρότητες.

22 Γενάρη, πριν ακριβώς 224 χρόνια, γεννιόταν στο Λονδίνο ο Λόρδος Βύρων, που έμελλε να αναδειχθεί μεγάλος ποιητής, κορυφαίος εκπρόσωπος του ποιητικού (και πολιτικού) ρεύματος του Ρομαντισμού και ήρωας της εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

Όλοι κάτι έχουμε μάθει για τον Λόρδο Βύρωνα από τα μαθητικά μας χρόνια.

Το όνειρο του Χίτλερ, το Τέταρτο Ράϊχ και η απάτη του χρέους

Το όνειρο του Χίτλερ για μια ενωμένη Ευρώπη, κάτω από την μπότα της Γερμανίας, και με την συνεργασία της Γαλλίας του Vichy, πλησιάζει στην πραγματοποίησή του.
Η τελευταία συμφωνία που επιτεύχθηκε, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, αντικατέστησε τα στούκας και τα τανκς. Εκεί που απέτυχαν οι σιδερόφρακτες στρατιές, πέτυχε  η μεγάλη τραπεζική απάτη, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε τεχνητά η λεγόμενη κρίση χρέους της Ευρώπης.
Πρόκειται για πόλεμο με άλλα μέσα. Όπου οι ψυχολογικές μέθοδοι αντικατέστησαν τα όπλα, αλλά όπου το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η διάλυση των εθνικά κυρίαρχων κρατών, και η επικράτηση του Deutchland uber alles!
26 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια νέα δημοσιονομική ένωση, στην οποία και θα παραδίδουν τα δημοσιονομικά τους ζητήματα για έλεγχο και έγκριση.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο μικρός μας φίλος από το Αφγανιστάν!

                                                     Από αναγνώστη
 Εδώ και δύο χρόνια, ο SUPER 3 συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid, έχοντας «υιοθετήσει» τον μικρό Esmatullah, από το χωριό Qaraja στην κοινότητα Kaldar του Αφγανιστάν, καθώς και στο Πρόγραμμα Πολίτης του Κόσμου.

Σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας SUPER ARIS, παραθέσαμε τη φωτογραφία του μικρού αγοριού, καθώς και μια ζωγραφιά του, με την προτροπή να συμβουλευτείτε όλοι τα προγράμματα της ActionAid στο actionaid.gr, καθώς με ένα πολύ μικρό ποσό, μπορεί η ζωή ενός παιδιού να αλλάξει ριζικά…

JUNIOR MASTERCHEF: «Gourmet» εκμετάλλευση ανηλίκων με γονική συναίνεση

της Αναστασίας Γιάμαλη (ενθέματα)
 
Σσσσς… αρχίζει το σόου… Πατέντα φερμένη από την Αυστραλία, μας προειδοποιεί, πριν ξεκινήσει, πως «το πρόγραμμα που ακολουθεί περιέχει τοποθέτηση προϊόντος». Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο για την τοποθέτηση του βουτύρου- χορηγού, αλλά και για τα πιτσιρίκια που με τη συναίνεση, την υπογραφή και, ακόμη χειρότερα, τις ευλογίες των γονιών τους χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα σε μια βιομηχανία θεάματος που δεν έχει φραγμό, πολλώ δε μάλλον όταν αφορά παραγωγές μηδενικού κόστους. Είκοσι χιλιάδες ανήλικα, ή μάλλον είκοσι χιλιάδες οικογένειες, δήλωσαν συμμετοχή στο παιδικό ριάλιτι Junior Masterchef του MEGA, με την ελπίδα να επιλεγεί το βλαστάρι τους και να λύσουν το ατομικό τους πρόβλημα ανάμεσα σε φινόκιο, ραντίτσιο και πουρέ σελινόριζας, σε μια κοινωνία αλλοτριωμένη και αποδιοργανωμένη.

Στανός: στόχος διαρρηκτών

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Στανού μετά την τελευταία ληστεία που σημειώθηκε προχθές (18/1) σε οικία με λεία χρυσαφικά και μετρητά αλλά και τις ζημιές που προξένησαν οι διαρρήκτες. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές λαμβάνουν πλέον ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και οι κάτοικοι προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους προσανατολίζονται στη δημιουργία περιπόλων. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν κλαπεί 4 αυτοκίνητα , έγιναν απόπειρες σε άλλα δύο και διέρρηξαν 8 σπίτια.
Με την ανεργία να μαστίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Στανού, κινδυνεύουν τώρα να χάσουν και τα λιγοστά περιουσιακά τους στοιχεία  που είναι πολύτιμα σ’  αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είναι επιτακτική ανάγκη  να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

No music, no life

Οι Jolly Boys είναι γνωστοί ως οι κυρίαρχοι του τζαμαϊκάνικου μουσικού στυλ mento, το οποίο θεωρείται ο “παππούς” της reggae. Ο ήχος της mento μουσικής αποτελείται από το ρυθμικό παίξιμο κρουστών bongo και τα σολαρίσματα μπάντζο και καλίμπας.
Το τραγούδι είναι διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού της  Amy Winehouse

χωρίς λόγια...


Etta James

Πέθανε χθες, σε ηλικία 73 ετών, η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ, των μπλουζ και της σόουλ Etta James
Η Etta James ήταν μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες όλων των εποχών Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 50 και έγινε διάσημη για τη μοναδική φωνή της αλλά και την ικανότητα της να ελίσσεται με χαρακτηριστική ευκολία σε διάφορα είδη μουσικής.
Στη διάρκεια της καριέρας της η Έτα Τζέιμς είχε τιμηθεί με τέσσερα βραβεία Grammy και 17 Blues Music Awards.
Απολαύστε μερικά από τα πιο γνωστά της τραγούδια.

ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Νέου Μαρμαρά θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων:
ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ
Ο αγώνας είναι στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Λόγω της μακρινής απόστασης η μετακίνηση της αποστολής  θα γίνει με λεωφορείο.
Όσοι φίλαθλοι  θέλουν να δουν το παιχνίδι , το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 12:15 από την πλατεία του χωριού.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας !!!!!

Αποτελέσματα και οι σκόρερ

Γιάννης Σκαρίμπας: Φυγή προς τα εμπρός

Γεννήθηκε 28 Σεπτεμβρίου του 1893 και «απόδρασε» στις 21 Ιανουαρίου του 1984. Έζησε στη Χαλκίδα. Κάτι τα «τρελά νερά» κάτι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, κάτι τα χρόνια που του έλαχαν, δημιούργησαν μια προσωπικότητα ικανή όχι μόνο να εισάγει υπερρεαλιστικά στοιχεία στη λογοτεχνία μας, αλλά και να βιώνει την πραγματικότητα με έναν ανάλογο τρόπο. Έγραψε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και κατάθεσε και μία δική του άποψη για τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Όλα τα γραπτά του και όλη η ζωή του σημαδεύονται από μια αντιπαλότητα με τις παραδεκτές αξίες του νεοελληνικού πολιτισμού. Ταξίδεψε ελάχιστα, αλλά το μυαλό του έφευγε και η ψυχή του δεν βολευόταν πουθενά. Χρόνια μετά τον θάνατο του τα «τρελά νερά» εξακολουθούν να μας τον θυμίζουν.


 Η ζωή του
Ο Γιάννης Σκαρίμπας ήταν γόνος ιστορικής οικογένειας από την Φωκίδα, αφού ο πατέρας του, Ευθύμιος Σκαρίμπας, ήταν απόγονος αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Ξεκίνησε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αίγιο  και τις ολοκλήρωσε στην Πάτρα. Το 1915 εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα, για να εργαστεί εκεί ως εκτελελωνιστής.

Υπό του μηδενός...


Αγαπητέ παραλήπτη, όταν σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πουτάνες που κλαίμε όταν μας κόβουν το μερίδιο από τα δεδουλευμένα μας και όταν αυξάνουν τα ποσοστά παρακρατήσεων των υπηρεσιών που δίνουμε, ίσως πάρουμε μπροστά. Διότι εσύ με το σκυμμένο κεφάλι που νομίζεις ότι τελείωσε ο κόσμος γιατί μίκρυνε ο δικός σου μικρόκοσμος πρέπει να δεις από κάτοψη την όλη κατάσταση και να σταματήσεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Εκτός αν είσαι κομματοβολεμένο κτήνος και χάνεις τα ποσοστά από το νταβατζιλίκι. Εσύ κομματόσκυλο της όποιας παράταξης, ούτως ή άλλως πουτάνα είσαι εκ γενετής. Πεθαμένος από την μήτρα της μάνας σου. Προδοτική λανθάνουσα γέννα που πρέπει να εξαλειφθεί από κύτταρο χωρίς ίχνος οίκτου. Αλλά απευθύνομαι στον άλλον, σε αυτόν που δούλεψε, που ονειρεύτηκε έναν καλύτερο κόσμο και πέρα από τον κώλο του, που έκανε οικογένεια γιατί το πόθησε και όχι για τα μόρια διορισμού.

Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή, είναι πρόταση & στόχος!


Στις μέρες οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η αλληλεγγύη είναι το μόνο μέσο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με αξιοπρέπια και ανθρωπιά. Σάς ενημερώνουμε σχετικά με διάφορες ομάδες που ενεργοποιούνται στην ΑΘήνα και δέχονται τα περισσευούμενα αντικείμενά μας προκειμένου να τα αναδιανέμουν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
  1. Το Κέντρο Υποδοχής  Αστέγων Δήμου Αθηναίων έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές {8:00-3:00, Πειραιώς 35}.  Τ:  2105239465 2105246516 / kyada@otenet.gr /www.kyada.gr
  2. Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίαςχρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του.  Τ: 2104515387  / www.xatzikiriakio.gr
  3. Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης Πλ. Ελευθερίας 1,   Αθήνα 105 53 / Τ:  210 3314334 – 210 3378412 – 2103816886 / F :210 3314334

Οι Έλληνες πλέον χρησιμοποιούν μαζικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, οι Έλληνες δείχνουν πλέον να εμπιστεύονται τις ΑΠΕ και εκεί επενδύουν. Το είδος της ενέργειας που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση είναι η αιολική ενέργεια, μετά τα φωτοβολταϊκά, στη συνέχεια τα μικρού μεγέθους υδροηλεκτρικά, και τέλος η βιομάζα.
Ακόμη βέβαια υπάρχουν μορφές ενέργειας που δεν έχουν γίνει επενδύσεις σε αυτές όπως τα ηλιοθερμικά, τα υβριδικά, και η γεωθερμία. Στο μέλλον όμως ίσως αρχίσουν να γίνονται επενδύσεις και σε αυτές τις μορφές ενέργειας.Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2011 οι ΑΠΕ, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, σημείωσαν συνολική αύξηση που υπολογίζεται κοντά στο 30%!
Έτσι γίνεται φανερό ότι οι επενδυτικοί στόχοι για τις ΑΠΕ που υπάρχουν μέχρι το 2020 θα πραγματοποιηθούν πολύ πιο πριν και αυτό ισχύει κυρίως για τα φωτοβολταϊκά .