τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΕΣ


1. Πρόσκληση για ημερίδα ΕΣΠΑ την Τετάρτη στις 6/3/2013 στην  Ιερισσό
2. Πρόσκληση & πρόγραμμα για ημερίδα το Σάββατο 2/3/2013 για την ανάπτυξη & επιχειρηματικότητα της Χαλκιδικής στο συνεδριακό κέντρο του επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.

Συνέντευξη του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης


Συνέντευξη του προέδρου του Εμπορικου και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κου Νίκου Αγγελίδη στην Εκπομπή Αθέατα Δημοσιογραφικά της κας Βάσω Μαχαίρα, τη Δευτέρα 25-2-2013 στην ΕΡΑ Κομοτηνής, όπου μιλά για τα χρυσωρυχεία ως δραστηριότητα.
Η άποψη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είναι δεδομένη και με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στο παρελθόν. Δε χρειάστηκε να γίνει καμία ανανέωση αυτής της απόφασης μια και κουραστήκαμε μπορώ να πω αρκετά για να πάρουμε μία απόφαση, η οποία είναι αρνητική στη δημιουργία επένδυσης εξόρυξης του χρυσού, μια και η δική μας θέση απέναντι σε αυτήν την  τοποθέτηση ήταν η πιο δύσκολη από όλους τους Φορείς. Και το λέω αυτό γιατί ένα Επιμελητήριο στηρίζει και προωθεί όλες τις επιχειρήσεις.

Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Οι Θρακιώτες αντιστεκόμαστε στην καταστροφή της Θράκης μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/03/2013 ώρα 13:00 μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ.
Ήρθε η κρίσιμη ώρα !  
Συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της περιοχής και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
 
Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων

Η απάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στον Καναδό Πρέσβη

Με αφορμή τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο συλλαλητήριο της Κυριακής ας θυμηθούμε τον διάλογο που είχε με τον Καναδό πρέσβη για τα μεταλλεία χρυσού.

 

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με κατοίκους Χαλκιδικής

«Τον τελευταίο λόγο να τον έχει η τοπική κοινωνία»
Την αλληλεγγύη του στους αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας που συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27/2 με κατοίκους και φορείς που αντιτίθενται στην εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού. «Διεθνοποιήστε το πρόβλημα», τους προέτρεψε, προσθέτοντας πως τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει η τοπική κοινωνία, με διάλογο και δημοψήφισμα. 12λεπτο ηχητικό απόσπασμα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επισήμανε πως «η υπόθεση αυτή φωτογραφίζει την ιστορία και τη διαδρομή της διαπλοκής στη χώρα μας εδώ και 10 χρόνια, αλλά σήμερα παίρνει και το χαρακτήρα μιας πιλοτικής αναμέτρησης ανάμεσα στους κατοίκους που δεν έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί τους για να ακούγεται η φωνή τους, και σε ένα σύστημα διαπλοκής και καταστολής που θέλει να επιβάλλει τη δική του επιλογή. (…)

Τα ωραιότερα συνθήματα είναι .... στους τοίχους!!!! (98)


Φιντέλ Κάστρο: Πως έγινα Κομμουνιστής


Το παρακάτω κείμενο είναι σύνθεση απαντήσεων που έδωσε ο Φιντέλ Κάστρο σε ερωτήσεις φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κονσεψιόν, στην Χιλή, στις 18 Νοέμβρη 1971. Το παραθέτουμε ως ενδιαφέρουσα – και διδακτική – μαρτυρία ενός ηγέτη που σημάδεψε όχι μόνο την Κουβανική και Παγκόσμια Ιστορία του 20ου αιώνα αλλά και τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα προσωπικά, μέσω της άρρηκτης φιλίας και συντροφικότητας που για 11 χρόνια συνέδεσε τους δύο άντρες.

«Ήμουν γιός ενός γαιοκτήμονα – αυτό ήταν ένας λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Μορφώθηκα σε θρησκευτικά σχολεία όπου πήγαιναν τα παιδιά των πλουσίων – ένας ακόμα λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Ζούσα στην Κούβα, όπου όλες οι ταινίες, οι εκδόσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν “Made in USA” – ένας τρίτος λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Σπούδασα σ’ ένα πανεπιστήμιο όπου απο 15.000 φοιτητές, μόνο τριάντα ήταν αντιιμπεριαλιστές κι εγώ ήμουν ένας απο εκείνους τους τριάντα στο τέλος. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, μπήκα ως γιος γαιοκτήμονα – και για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ήμουν πολιτικά αγράμματος!

… Και κάτι άλλο. Κανένα κομματικό μέλος, κανένας κομμουνιστής, κανένας σοσιαλιστής ή εξτρεμιστής δε με πήρε με το μέρος του να με κατηχήσει. Όχι. Μου έδωσαν ένα μεγάλο, βαρύ, διαβολεμένο, πληχτικό και ανυπόφορο διδακτικό βιβλίο που προσπαθούσε να εξηγήσει την πολιτική οικονομία από αστική άποψη – αυτό το πράγμα το έλαγαν πολιτική οικονομία!

Τηλεοπτικό «ριάλιτι» με σαφάρι σπιτιών στην Ελλάδα



«Ελληνικό κυνήγι σπιτιών» λέγεται το ριάλιτι που προβάλλεται αυτή την περίοδο στο εξωτερικό. Το τηλεοπτικό σόου παρουσιάζει αγοραστές να κάνουν αυτοψία και να παζαρεύουν περιουσίες που λόγω της κρίσης στην Ελλάδα πωλούνται «κοψοχρονιά». Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η ιδέα ανήκει σε έναν ομογενή από τον Καναδά. 
Το ριάλιτι προβάλλεται από ελληνικό κανάλι που εκπέμπει στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν εκπέμπεται στην Ελλάδα. Το «σενάριο» έχει ως εξής: Πλούσιοι απ' όλο τον κόσμο αναζητούν στην Ελλάδα σπίτια και εξοχικά που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Στα γυρίσματα του ριάλιτι οι συντελεστές της εκπομπής είχαν μπλουζάκια που έγραφαν «η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα, τα ακίνητα όμως είναι».
Πολλοί από τους υποψήφιους αγοραστές που παίρνουν μέρος στο ριάλιτι είναι ελληνικής καταγωγής και αναζητούν ένα σπίτι κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Το σημειώνουμε επειδή, αργά ή γρήγορα, τέτοια τηλεοπτικά «σόου» θα έρθουν και στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να συνηθίσουν τον κόσμο στην ιδέα ότι κάποια στιγμή, ίσως και να χρειαστεί να αποχωριστεί το σπίτι του, εξαιτίας της αδυναμίας του να πληρώνει φόρους. Εξωραΐζουν την πολιτική που κλέβει ζωές και περιουσίες που αποκτήθηκαν με θυσίες από το λαό και παρουσιάζουν περίπου σαν αυτονόητο και σαν «παιχνίδι» το να βγάζει κανείς το σπίτι του στο σφυρί.

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη



 Το Πρόγραμμα της δωρεάν διανομής των τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αριστοτέλη, ολοκληρώνεται με την διανομή των τροφίμων στις παρακάτω δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου:

 Παρασκευή 1/3/2013:
 -ώρα 09:00 π.μ.,  Νεοχώρι  (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 09:00 π.μ. Στρατώνι (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 13:00 μ.μ. Ολυμπιάδα (Δημοτικό Κατάστημα).

Δευτέρα 4/3/2013:
-ώρα 09:00 π.μ. Μεγάλη Παναγία (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 09:00 π.μ. Στρατονίκη (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 10:00 π.μ. Βαρβάρα (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 12:00 μ. Στάγειρα (Δημοτικό Κατάστημα).

Τρίτη 5/3/2013:
-ώρα 09:00 π.μ. Νέα Ρόδα (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 09:00 π.μ. Πυργαδίκια (Δημοτικό Κατάστημα),
-ώρα 14:00 μ.μ. Στανός (Δημοτικό Κατάστημα),

Το Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με τρία Παιδιά '' Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ''



4η Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες "από όλους για όλους"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Θεσσαλονίκης προχωρά στην 4η Διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους» στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς (Αριστοτέλους και Εγνατία – πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου) την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 (10.00 – 15.00). Για όλους εμάς, που 3 χρόνια τώρα φορτωνόμαστε ένα χρέος που δεν έχουμε δημιουργήσει, η επιβίωση αποτελεί μια καθημερινή μάχη. Πιστεύουμε ότι τα είδη διατροφής, όπως άλλωστε και το ρεύμα, το νερό ή η περίθαλψη και η εκπαίδευση, είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα και μπορούν να διατίθενται χωρίς τους νόμους της αγοράς και έξω από τη λογική του κέρδους σε όσους ζουν σ’ αυτόν τον  τόπο, έλληνες και μετανάστες. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση μίας δίκαιης τιμής των προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση παραγωγών, εργαζόμενων και καταναλωτών. Γι’ αυτό, άλλωστε, το κίνημα άμεσης διάθεσης δεν είναι εγχείρημα φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης, είναι κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης.

'ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ:ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ'

'ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ:ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ'
 
ΗΜΕΡΙΔΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16.00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Η πρωτοβουλία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε μία ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο, με αφορμή τις εξελίξεις στο Νομό Χαλκιδικής αλλά και ευρύτερα η υπόθεση εκμετάλλευση-εξόρυξη χρυσού, έχει σκοπό να δημιουργήσει μία 'νησίδα' ήρεμου και δημοκρατικού διαλόγου.
 
Αυτό που απέφυγαν μεθοδικά να κάνουν οι συγκυβερνώντες της 'εσωτερικής τρόικας', αναλαμβάνουμε να το πράξουμε εμείς ως Κίνημα πολιτών.

Η πρόσκλησή μας απευθύνθηκε προς όλες τις πλευρές.

 
                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης για τις δηλώσεις Πάχτα

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης απαντά στις δηλώσεις που έκανε στη ΔΕΛΤΑ TV ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και τις οποίες μπορείτε να ακούσετε εδώ.
 
Η επιστολή του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης
 
“Κύριε Πάχτα, ακούστε τι είναι απρέπεια, αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο.
Απαράδεκτο θα ήταν να επικοινωνούσα μαζί σας για να σας ζητήσω, εντός εισαγωγικών, την άδεια να συμμετέχω σε κοινωνικό συλλαλητήριο του λαού της Χαλκιδικής. Στο κάτω – κάτω δεν μας ειδοποιήσατε ότι γίνατε και μητροπολίτης για να σας ζητάμε την άδεια να μπούμε στο χώρο που εσείς θεωρείτε ως ιδιοκτησία σας.
Αν έχετε πατριωτικό φρόνημα και εργάζεστε για τον λαό σας απαντώ με αυτό που είδα στον τόπο που τον θεωρείτε ιδιοκτησία σας. Τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη κατά χιλιάδες να θεωρούν ότι είστε εξοστρακισμένος από την συνείδησή τους.

Εκδήλωση "Ο ρόλος του πολιτισμού​, της τέχνης, των διανοουμέν​ων στη νέα εποχή"

Εκδήλωση:
 
 Πολιτιστικές αντιθέσεις στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Ο ρόλος του πολιτισμού, της τέχνης, των διανοουμένων στη νέα εποχή

 
 Πέμπτη 28/02, 20:00, στο χώρο της Λέσχης
(Εγνατία 98)

Θανάσης Σκαμνάκης,
δημοσιογράφος, συγγραφέας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το Πηγάδι αλλιώς


Κι όμως υπήρχαν φωνές τότε που αντιδρούσαν στην «ανακαίνιση» του πολιτισμικού μας μνημείου αλλά  δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.  
Έμεινε η φωτογραφία να μας προβληματίζει.

Πρωτοβουλία κατοίκων και ετεροδημοτών της Στρατονίκης

Πρωτοβουλία κατοίκων και ετεροδημοτών της Στρατονίκης 
ενάντια σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, 
μεταλλουργίες χρυσού και χημικές βιομηχανίες στη Χαλκιδική
 
Δελτίο Τύπου, Στρατονίκη, 23 Φεβρουάριου 2013
 
Άραγε, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βιοπορίζονται σήμερα στη Χαλκιδική στους τομείς που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα μεταλλεία, δεν έχουν δικαίωμα στην προστασία της εργασίας τους;
Η -αμερικανικού κινηματογράφου- γκανγκστερικού τύπου ενέργεια που έλαβε χώρα το Σαββατόβραδο 16 Φεβρουαρίου 2012, σε εργοτάξιο της εταιρείας των μεταλλείων, στις Σκουριές είναι απερίφραστα καταδικαστέα! Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τον αγώνα που εκτυλίσσεται περισσότερο από 20 χρόνια στην Χαλκιδική αλλά τον υποθάλπουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Ας αναλογιστούμε, τι καλύτερη ευκαιρία θα εύρισκαν οι δυνάμεις ασφαλείας να αστυνομοκρατήσουν την περιοχή και να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα των κατοίκων την ώρα που ο αγώνας λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις;

Διαμαρτυρία μαθητών στην Ιερισσό, για προσαγωγή ανηλίκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού

Ιερισσός 27.02.2013

Το Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού μετά από ψηφοφορία αποφάσισε σήμερα 27.02.2013 να παραμείνει κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αυθαίρετη προσαγωγή του συμμαθητή μας. 
Για το λόγο αυτό, απαιτούμε την άρση της προσαγωγής και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παρόμοια ενέργεια. Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό μέχρις ότου επιστρέψει ο συμμαθητής μας. 

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για χρυσό (Rodopi Channel, 26/02/2013)





Παρακολουθείστε απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων του Rodopi Channel Κομοτηνής της Τρίτης 26/02/2013.
Σε αυτό γίνεται αναφορά στο περιφερειακό συμβούλιο της ίδιας ημέρας (26/02/2013) στο οποίο συζητήθηκε, προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί υπογραφής της Περιβαλλοντικής Μελέτης εντός 10 ημερών.

Otha Turner "My Babe" with Luther Dickinson


Το μηχάνημα που… στρώνει πεζοδρόμια





Δείτε το εκπληκτικό ολλανδικής έμπνευσης μηχάνημα Tiger-Stone, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει περίπου 400 μέτρα πλακόστρωτου την ημέρα, σε μια διαδικασία που θυμίζει εκτυπωτή.


Περιττά τα λόγια


Kakaboss band - Η τελευταία σκόνη!


Τα ωραιότερα συνθήματα είναι .... στους τοίχους!!!! (97)


Αν τα ζώα έτρωγαν fast – food…




Τα αποτελέσματα της κατανάλωσης «γρήγορου φαγητού» αποπειράται να καταδείξει ένα χιουμοριστικό βιντεάκι, παρουσιάζοντας τα άγρια ζώα μετά από κατανάλωση τέτοιου είδους φαγητού. Οι ανθυγιεινές τροφές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο, αφού περιέχουν αμφίβολης προέλευσης υλικά και μεγάλα ποσοστά λιπαρών και υδατανθράκων. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις περί χρήσης κρέατος από άλογο σε διάφορα έτοιμα φαγητά που πωλούνταν ευρέως, ένα τέτοιο βίντεο είναι πιο εύστοχο και δεικτικό παρά ποτέ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι News, για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

The Barber Shop: Μια εκπομπή του Omnia WEB TV αφιερωμένη στις Skouries

Η εκπομπή που μεταδόθηκε εκτάκτως την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013, με υλικό και συνεντεύξεις από την Χαλκιδική, μετά την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις 17/2 και κατά την κινητοποίηση των κατοίκων την Κυριακή, 24/2.
από Ενεργοί πολίτες Αρναίας

 

“Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική Πόσο κοντά, πόσο μακριά;”


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Η Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4-3-2012 17.30 μ.μ. στο θέατρο του Α΄ Γυμνασίου Καλαμαριάς Χηλής 12 Καλαμαριά με θέμα: 
“Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική Πόσο κοντά, πόσο μακριά;” 
Το οικονομικό έγκλημα, η περιβαλλοντική καταστροφή,η αντίσταση και το κίνημα συμπαράστασης

Ομιλητές:
Δημήτρης Μελάς: Kαθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ
Αλέξης Μπένος: Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ. Διδάσκει Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Ιατρική & Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία.
Γιώργος Τριανταφυλλίδης: Καθηγητής πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ, μεταλλειολόγος – μηχανικός, σύμβουλος του ΤΕΕ Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του π. Χριστοδούλου

Με αφορμή έγγραφο της Μητρόπολης για τον πατέρα Χριστόδουλο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο (δείτε εδώ) οι υπερασπιστές της επένδυσης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εξέδωσε απαντητική επιστολή για το τι έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια στην μητρόπολή μας και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Για να έχετε όμως καλύτερη εικόνα για τον πατέρα Χριστόδουλο διαβάστε  πρώτα (εδώ) την ομιλία του στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Μ. Παναγία.

 Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου

Θα ήθελα να δώσω κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους κακόβουλους που επικαλούνται μία βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους, αυτή την από 27 Απριλίου 2012 με Α.Π. 395. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εξ’ αρχής ήταν φιλικά διακείμενος προς την μεταλλευτική εταιρεία, η οποία επένδυε στην καταστροφή της Μητροπολιτικής περιφέρειάς του.

Φυλακή Bastoy: Ένα διαφορετικό σωφρονιστικό σύστημα


Στη φυλακή Bastoy στη Νορβηγία οι βαρυποινίτες κρατούμενοι ζουν σε συνθήκες που πολλοί θα ζήλευαν. Οι επικριτές καταγγέλλουν τις πολυτέλειες που παρέχονται στους κρατουμένους, ωστόσο οι υποστηρικτές επικαλούνται τα στατιστικά δεδομένα που δείχνουν το χαμηλότερο ποσοστό υποτροπής στην Ευρώπη.

Όταν κάποιος φτάνει στο νησί Bastoy, που έχει μετατραπεί σε μια τεράστια φυλακή για βαρυποινίτες, συνειδητοποιεί πως ότι γνώριζε για το σωφρονιστικό σύστημα θα πρέπει να το ξεχάσει.

Το νησί βρίσκεται 46 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, του Όσλο. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της Guardian μόλις έφτασε το φέρι στο λιμάνι τον καλωσόρισε ένας κρατούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 ετών για εμπόριο ναρκωτικών. «Μου χαμογελά και μου δίνει το χέρι. Είμαι ο Peter», γράφει.

Όπως σημειώνει ο Erwin James της Guardian, ο Peter πριν μεταφερθεί στο Bastoy ήταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για οκτώ χρόνια. «Εδώ θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και θα καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε», σημειώνει ο κρατούμενος.

Η Νορβηγία έχει περίπου 4.000 κρατούμενους. Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως στο παρελθόν είχε επισκεφτεί μια ακόμα φυλακή υψίστης ασφαλείας της χώρας στη Skien, 20 χλμ βόρεια του Όσλο. Η εν λόγω φυλακή εξωτερικά έμοιαζε με κάθε άλλη φυλακή, ένα φρούριο όπου μέσα ήταν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της χώρας. Πρόσφατα ένας από τους κρατούμενούς της ήταν και ο Μπρέιβικ,

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό ηλεκτρονικό περιοδικό soshalkidiki

Χρυσός είναι η ενημέρωση!
Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του ενημερωτικού ηλεκτρονικού περιοδικού μας soshalkidiki από το Συντονιστικό Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Σ’ αυτό θα βρείτε πληροφορίες για τις εξορυκτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική, τις επιπτώσεις τους σε περιβάλλον, υγεία και τοπική οικονομία, καθώς και πλούσιο υλικό που αφορά την πορεία των κινητοποιήσεών μας.
Το κείμενο είναι εμπλουτισμένο με αναφορές και παραπομπές σε κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό (απλώς πατήστε το χαρακτηριστικό σύμβολο/σύνδεσμο).
Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με μορφή περιοδικού εδώ και σε απλό pdf εδώ (προτείνεται για εκτύπωση).Με δεξί κλικ επιλέξτε save as ή αποθήκευση ως. Παρακαλούμε διαδώστε το! 

Μπορείτε φυσικά να διαβάσετε το περιοδικό παρακάτω (πατώντας πάνω στην εικόνα ανοίγει το αρχείο σε ολόκληρη την οθόνη – esc για να βγείτε από το full screen)

Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύει λογαριασμούς αγροτών της ΑΤΕ για δάνεια δικά της

Επίκαιρη ερώτηση της Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το έτος 2006 η ΕΑΣ Αμυνταίου προέβη σε σύναψη συμβάσεως ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού ύψους 175.000 ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς. Κατ’ απαίτηση της εν λόγω τράπεζας κλήθηκαν επτά μέλη του ΔΣ της ΕΑΣ να υπογράψουν την παραπάνω σύμβαση ως εγγυητές, με την ρητή διαβεβαίωση των αρμοδίων υπαλλήλων της τράπεζας ότι επρόκειτο για τυπική διαδικασία.
 
Στη συνέχεια το έτος 2008 καταρτιστήκαν δύο τροποποιητικές, της αρχικής, συμβάσεις μόνο ως προς το ύψος του ποσού, μεταξύ της ΕΑΣ Αμυνταίου και της Τράπεζας Πειραιώς, τις οποίες όμως ουδέποτε υπέγραψαν τα εν λόγω μέλη.

Η πορεία της Θύελλα προς την κορυφή

Στις εικόνες που ακολουθούν έχετε την δυνατότητα να δείτε την πορεία της Θύελλα Στανού προς την κορυφή.
Βήμα - βήμα η  βαθμολογία του Βορείου Ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας από την πρώτη έως την εικοστή πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.




























Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.


==Δωρεάν διανομή τροφίμων σε δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.
==Πρόγραμμα διανομής στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει στο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά την κατάθεση του αιτήματος από το Δήμο Αριστοτέλη, οι υπηρεσίες του οποίου συνέλεξαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των δημοτών, εγκρίθηκε η χορήγηση σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων.
Τα τρόφιμα που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους είναι:

'Όταν ψωνίζεις από μια μικρή, τοπική επιχείρηση, δεν βοηθάς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να αποκτήσει και τρίτο εξοχικό'

Μια υπέροχη ταμπέλα - αλλά και η άλλη πλευρά του νομίσματος

Η μαμά μου είχε ένα μαγαζάκι με είδη δώρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 Καλόγουστο και χειροποίητο.

Καθώς γινόταν η επέλαση των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των απρόσωπων τυποποιημένων τμημάτων των σούπερ μάρκετ, όλο και συχνότερα γκρίνιαζε για την απαξίωση των μικρών εμπόρων που, με τα μικρά μαγαζάκια που τα δουλεύαν μόνοι τους, τα έπαιζαν όλα για όλα.  

 Τα έπαιξε όλα για όλα - και έχασε κι αυτή στο τέλος. Το μαγαζάκι έκλεισε, κι η πίκρα της, που ήταν μεγάλη, ίσως να συνετέλεσε και στην αρρώστια της.  

Τώρα που μου λείπει μετανιώνω, αλλά τότε που τη θεωρούσα δεδομένη της πήγαινα κόντρα: "Γιατί βρε μαμά, στο εμπορικό κέντρο δεν δουλεύουν άνθρωποι; Αν κλείσει το εμπορικό, δεν θα χάσουν τις δουλειές τους τόσοι όσοι και απ' τα μικρά μαγαζάκια του κέντρου που κλείνουν;"

  Είχα ένα δίκιο, αλλά, πάλι, μετανιώνω.  

Πριν λίγο είδα κάτι στο φέισμπουκ του Χρήστου Χωμενίδη, που μου τα θύμισε όλα αυτά - και που μου άρεσε:  

Αυτήν την εικόνα/ταμπέλα:



Πετάμε 1 τόνο χρυσού τον χρόνο στα σκουπίδια

Μια τεράστια διαρροή εθνικού πλούτου σημειώνεται ετησίως, εξαιτίας των απωλειών που έχει το νόμιμο σύστημα ανάκτησης και ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.


Τη στιγμή που οι δήμοι της χώρας αδυνατούν λόγω οικονομικής κρίσης να συμβάλουν όπως θα έπρεπε στη συλλογή των παλαιών συσκευών από τους πολίτες, η Ελλάδα στερείται ενός αδειοδοτημένου συστήματος που θα μπορούσε να αποκομίζει τα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία περιέχουν κυρίως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα. Αποτέλεσμα είναι η απώλεια ενός πραγματικού χρυσωρυχείου από πολύτιμα μέταλλα, τα οποία καταλήγουν είτε σε μονάδες του εξωτερικού είτε στους περιβόητους πλέον «σκραπατζήδες», δηλαδή τα παράνομα συστήματα κλοπής μετάλλων που σαρώνουν τη χώρα.

Το πραγματικό κόστος από τη στρεβλή λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης συσκευών στην Ελλάδα φανερώνεται από τις ποσότητες πολύτιμων μετάλλων που αντιστοιχούν στα ελληνικά ηλεκτρικά απόβλητα. Η περιεκτικότητα των παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και των χρησιμοποιημένων κινητών τηλεφώνων σε χρυσό είναι περίπου 150 με 400 γραμμάρια.

Σύμφωνα με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., που αποτελεί το εγκεκριμένο από το κράτος σύστημα ηλεκτρονικής ανακύκλωσης, τα απόβλητα εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που ανακτήθηκαν το 2012 ανήλθαν σε περίπου 4.951 τόνους. Από την ποσότητα αυτή, αν στη χώρα μας λειτουργούσε μονάδα ανάκτησης πολύτιμων μετάλλων, θα μπορούσε να έχει εξαχθεί 1,1 τόνος χρυσού, που με τις τρέχουσες αυξημένες τιμές έχει αξία μεγαλύτερη των 62 εκατομμυρίων δολαρίων!

Έτσι σκότωναν τα άλογα στα σφαγεία της Βρετανίας‏



Κάθε εβδομάδα το συγκεκριμένο σφαγείο θανατώνει

63 άλογα,

με τον συγκεκριμένο τρόπο που δείχνει η φωτογραφία, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου.

6 από τα άλογα του σφαγείου βρέθηκαν θετικά σε εξετάσεις για ένα φάρμακο το οποίο είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ήδη το ζήτημα έχει φτάσει στη Βρετανική Βουλή.


“Αυτοί ρε μάζεψαν και τα σκουπίδια της πλατείας…τι σόι αναρχικοί ήταν”.


  ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ… ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Καβαφική ατμόσφαιρα στην πόλη μας.

Είχαμε μάθει ότι θα έρθουν 1500 αναρχικοί με κουκούλες, για να εκδικηθούν για τα 4 παιδιά που λήστεψαν μερικές τράπεζες στην  κωμόπολη του Βελβενδού και που οι αστυνομικοί τους πιάσανε στα σοκάκια της Βέροιας και τους ξυλοφόρτωσαν.

1500 Αναρχικοί! Κουκουλοφόροι! Αυτό και αν ήταν γεγονός για την μονότονη και ετεροπροσδιοριζόμενη ζωή της πόλη μας. Δεν είχαμε δει ποτέ κουκουλοφόρους εδώ. Και να, που τώρα θα έρθουν.

Θα γίνουν μεγάλα γεγονότα σκέφτηκα/σκεφτήκαμε μια παρέα, με… χρέη στις τράπεζες… Οι ποιο πονηροί  σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να τις κάψουν, να γλυτώσουμε από τα χρέη. Ίσως είναι κάποια λύση για μας αυτοί οι κουκουλοφόροι.

Και να, η μέρα έφτασε. Σάββατο πρωί. Η πόλη ανάστατη αλλά και γαλήνια. Τα μαγαζιά κλείσανε σχεδόν όλα. Είπανε ότι τους φόβισε η αστυνομία. Ένας στην παρέα μας το διέψευσε. “Το έκλεισα μόνος μου, σάμπως πουλάω και τίποτα”.

Οι τράπεζες φυλαγμένες καλά με  ασημένιες γκλαβανές και αστυνομικούς.

Οι καφετερίες,  τα τυροπιτάδικα και τα ζαχαροπλαστεία όλα ανοιχτά και πανέτοιμα.


Αλλαγή ώρας έναρξης αγώνων

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής υπενθυμίζει στα σωματεία - μέλη της, ότι από το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, η ώρα έναρξης των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ Ερ. κατηγορίας, αλλάζει από 15:00, σε 16:00.


Ισπανία: Πυροσβέστες και κλειδαράδες κατά των εξώσεων (βίντεο)

«Η πυροσβεστική έρχεται για να βοηθήσει ανθρώπους σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Είναι αντιφατικό να βοηθά τις τράπεζες που βάζουν τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο» σημειώνει ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των πυροσβεστών της Καταλονίας, Antonio del Rio.
«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθούμε τους πολίτες» τονίζει άλλος πυροσβέστης. «Ανοίγουμε τα σπίτια όταν υπάρχει κίνδυνος. Το να βγάλεις μια 85χρονη από το σπίτι της δεν είναι κατάσταση κινδύνου».

Ενάντια στο κύμα των εξώσεων που εδώ και δυο χρόνια έχει αφήσει αμέτρητους ανθρώπους άστεγους ξεσηκώνονται σταδιακά πυροσβέστες και κλειδαράδες στην Ισπανία. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο έχουν αρχίσει πλέον να αρνούνται να βοηθήσουν τους δικαστικούς κλητήρες ανοίγοντας τις πόρτες των σπιτιών, ιδιοκτητών που έρχονται αντιμέτωποι με την έξωση επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια ή της δόσεις των δανείων τους.

«Στις δημοκρατίες δεν αποφασίζουνε τα ΜΑΤ κι οι εταιρείες»


Οδοιπορικό της «Εφ.Συν» στους δρόμους της εξεγερμένης Χαλκιδικής μαζί με γιαγιάδες και παπούδες, πιτσιρίκια με σιδεράκια
Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

«Με λέει η μάνα μου, «μην ξεχάσεις βρε την ταυτότητά σου». Αμα σε τρέχουνε στα τμήματα να είσαι έτοιμος». Ο Γιώργος είναι μαθητής της Γ” Λυκείου – καφίγια, σκουλαρίκι και κόκκινα σταράκια- κι ετοιμάζεται με τους φίλους του για το συλλαλητήριο προς τη Μεγάλη Παναγιά. Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο περισσότερος κόσμος στην Ιερισσό βρίσκεται στην εκκλησία. Εδώ οι καμπάνες ακούγονται συνεχώς: χτυπάνε πένθιμα όταν κάποιος προσάγεται από την Αστυνομία και αναστάσιμα όταν αφήνεται ελεύθερος. Οταν τελειώνει η λειτουργία, αι γενεαί πάσαι πλημμυρίζουν τον κεντρικό δρόμο: μαμάδες με καροτσάκια, γιαγιάδες με κότσο, παππούδες, πιτσιρικάδες, κοριτσάκια με σιδεράκια.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Bob Marley - African Herbsman


Τα ωραιότερα συνθήματα είναι .... στους τοίχους!!!! (96)


ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ Αναγγελία αγώνα ,αναλυτικό πρόγραμμα ,αποτελέσματα , Βαθμολογία και οι σκόρερ


Αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων

Ανοικτή επιστολή / Πρόκληση προς τους “Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός”

Στις 28-1-2013 σας κοινοποιήσαμε μια επιστολή (εδώ) και ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ με θέμα “Μεταλλουργία flash smelting στη Χαλκιδική” (εδώ), τα οποία απευθύναμε στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση της ΜΠΕ του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας της οποίας είστε επιστημονικά στελέχη. Το ίδιο Υπόμνημα κατατέθηκε και στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 23-1-2013. Με την επιστολή μας ζητούσαμε από την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ άμεσες απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας σας, ώστε το ΣτΕ που σύντομα θα κρίνει το μέλλον της Χαλκιδικής να έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία.
Για την περίπτωση που έχετε αδύναμη μνήμη, στην επιστολή μας και το ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ κατηγορούμε ευθέως εσάς, τους “μηχανικούς της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” και ειδικά τους μεταλλουργούς, ότι:

Η κλιματική αλλαγή και η λίμνη του χωριού Bamba (δείτε το φοβερό βίντεο!!)




Στο βόρειο τμήμα του Μάλι, και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Bamba, υπάρχει μια μικρή ιερή λίμνη όπου η αλιεία επιτρέπεται μόνο μία φορά το χρόνο – κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής γιορτής που ονομάζεται Antogo….

Στο παρελθόν, το χωριό Bamba ήταν γεμάτο καταπράσινα δάση, ενώ η λίμνη, η οποία θεωρείται ιερή και είναι πλήρης καλών πνευμάτων, προσέφερε τόνους ψαριών στους κατοίκους, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των ντόπιων σε τρόφιμα.

Με τις αλλαγές στο κλίμα, όμως, και τη διαρκή ξηρασία, ολόκληρη η περιοχή μετατράπηκε σεμια απέραντη άνυδρη και καυτή έρημος, άγονη και αφιλόξενη.

Έτσι το ψάρεμα απαγορεύτηκε και επιτρέπεται μόνο μία φορά το χρόνο, όπου όλοι οι κάτοικοι (με εξαίρεση τις γυναίκες) βουτούν στα νερά κρατώντας ψάθινα καλάθια, προκειμένου να πιάσουν όσα περισσότερα ψάρια μπορούν. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά δεν μένει τίποτα στα νερά, ενώ οι περιχαρείς αλιείς επιδεικνύουν την ψαριά τους με υπερηφάνεια. Η διαδικασία δισρκεί περίπου 15 λεπτά και όποιος πρόλαβε… το ψάρι είδε!

Σε 53 δευτερόλεπτα περιέγραψε την αγωνία όλων των Ευρωπαίων!




Την περασμένη Κυριακή, στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της Ισπανίας, μια Καταλανή ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή να πάρει το βραβείο Γκόγια ερμηνείας για τρίτη φορά στην καριέρα της. Η Καντέλα Πένια, μια μελαχρινή μεσογειακή σαραντάρα, κάπως σαν την Αμερικανίδα Μαντόνα στην όψη, με τρακ αλλά και σιγουριά, πήρε στα χέρια της το βραβείο και απευθύνθηκε στους συναδέλφους της και το τηλεοπτικό κοινό. Η καθιερωμένη ευχαριστήρια ομιλία διάρκεσε 53 δευτερόλεπτα και βρίσκεται στο YouTube:


«Ευχαριστώ πολύ, αυτό σίγουρα δεν το περίμενα. Δε ξέρω εάν θα πρέπει να το παραλάβω στα καταλανικά, ως Καταλανή ηθοποιός που είμαι ή να πω: Thank you very much, I am very very happy. Θέλω να πω ότι είχα μείνει τρία χρόνια χωρίς δουλειά, ότι μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είδα τον πατέρα μου να πεθαίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου δεν υπήρχαν κουβέρτες για να τον σκεπάσουμε, όπου δεν υπήρχε νερό για να πιει, έπρεπε να του το φέρνουμε εμείς. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που δεν δούλευα, βγήκε από τα σπλάχνα μου ένα παιδί που δεν ξέρω ποια δημόσια παιδεία το περιμένει. Αυτά τα τρία χρόνια χωρίς δουλειά είδα πώς πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν σπίτι. Γι’ αυτό, τη χαρά αυτής της βραδιάς δεν θα μου την αμαυρώσει κανείς. Από εδώ που βρίσκομαι, ζητώ δουλειά. Έχω ένα παιδί να μεγαλώσω. Ευχαριστώ.»

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Κλιματική κόλαση για την Ελλάδα ο 21ος αιώνας

Μέσα στον 21ο αιώνα θα πενταπλασιαστούν οι μέρες καύσωνα, τα δάση θα αντιμετωπίζουν απειλή πυρκαγιάς για 30 επιπλέον ημέρες σε σχέση με σήμερα και οι τροπικές νύχτες θα είναι όλο και πιο συχνές.



 Αυτό είναι τμήμα μόνο των δυσοίωνων προβλέψεων, που προέκυψαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIMRUN, το οποίο ολοκληρώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και παρουσιάζονται στο Οικοσκόπιο, τη διαδικτυακή χαρτογραφική εφαρμογής του WWF Ελλάς για το περιβάλλον στον ελλαδικό χώρο, όπου παρουσιάζονται χάρτες, που προσομοιώνουν ποιες αλλαγές αναμένονται να συμβούν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μέσα από ενδεικτικούς χάρτες και σχεδιαγράμματα, ο χρήστης του Οικοσκοπίου μπορεί να διαπιστώσει πώς θα μεταβληθούν στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα κατά τις περιόδους 2012-2050 και 2071-2100, εννέα παράμετροι, που σχετίζονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή και τις δασικές πυρκαγιές.

Σωκράτης Μάλαμας «H Ελλάδα να δώσει χώρο στην ευφυϊα»



Πώς σε βρίσκει αυτός ο χειμώνας, του ΔΝΤ; Στέκομαι όρθιος. Αλλωστε, ο Δούρειος Ιππος βρίσκεται μέσα στην πόλη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.


Εχεις αγωνία για το μέλλον των παιδιών σου; Δεν αγωνιώ για το μέλλον κανενός. Με ενδιαφέρει το παρόν όλων.

Πώς θα ήθελες να είναι η Ελλάδα σε δέκα χρόνια; Μια χώρα που θα έχει λύσει τα προβλήματά της, θα έχει αποποιηθεί το ρόλο του χαζοχαρούμενου έθνους, θα δίνει χώρο στην ευφυΐα, θα κρατάει το ανθρώπινο δυναμικό της, θα επιλέγει την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της πολιτικής και όχι τις φατρίες και τις δυναστείες.

Σε καιρό κρίσης, τι θέλεις να «καταθέσεις» με τα νέα σου τραγούδια; Εχουν να κάνουν με τα κοινά μας όνειρα, με τον υπόγειο πόνο που δαγκώνει τον καθένα μας, με τα συναισθηματικά μας αδιέξοδα, με την απώλεια της ομορφιάς, με τον έρωτα και την αγάπη, με το χτίσιμο και το γκρέμισμα των ψευδαισθήσεών μας.

Ποια είναι η σχέση σου με τα σουξέ; Τα σουξέ είναι η προτίμηση της κερκίδας που φωνάζει «μπράβο» στον διαιτητή ο οποίος έδωσε χαριστικά πέναλτι. Δεν έχουν σχέση με την αξία ενός τραγουδιού.

Όταν το κινητό μας μπαίνει πάνω από την ζωή του διπλανού μας

Φόρτισες το κινητό; Για τα υπόλοιπα μην ανησυχείς.


Χθες στη Λαμία έγινε μια ληστεία. Ένας επιχειρηματίας της πόλης πυροβολήθηκε από δυο ληστές όταν αρνήθηκε να τους δώσει την τσάντα με τα χρήματα που κρατούσε. Ο άντρας τραυματίστηκε σοβαρά αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

Σε ένα site με κυρίως τοπικά νέα δημοσιεύτηκε το βίντεο που έστειλε ένας αναγνώστης. Ένας άντρας που καθόταν σε κοντινή καφετέρια στο σημείο που συνέβη η ληστεία κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό. Είναι η στιγμή λίγο μετά τους πυροβολισμούς και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται να κάνει ο θαμώνας της καφετέριας, είναι να σηκώσει το κινητό του και να καταγράψει την σκηνή. 

Η δουλειά κάνει τους άντρες;;;;;


I CAN CHANGE THE WORLD


Λ. Τόσκας: Βρομάει πολύ αυτή η ιστορία…

Συνέντευξη στην ΑΥΓΗ.



* «Ηθικός αυτουργός» για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Πώς το σχολιάζετε;

Οι κατηγορίες είναι αστείες. Αυτό δηλώνουν και έγκριτοι ποινικολόγοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη σύλληψή μου. Ο στόχος τους ήταν διπλός: από τη μια να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και από την άλλη, επειδή τυχαίνει να είμαι ένα δραστήριο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, να στοχοποιήσουν τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω. Η εταιρεία με κατηγορεί ως «ηθικό αυτουργό» επειδή, όπως λένε οι τρεις φύλακες, συμμετείχα στις διαδηλώσεις που έγιναν ενάντια στα μεταλλεία και επειδή με δήθεν αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δηλώσεις μου προέτρεπα τον κόσμο σε βίαιες πράξεις κατά της εταιρείας. Καταρχήν, ναι, συμμετείχα σε όλες τις διαδηλώσεις και θα συνεχίσω να συμμετέχω. Συνταγματικό μου δικαίωμα είναι και το ασκώ. Προκαλώ δε αυτούς που ζήτησαν τη δίωξή μου να φέρουν έστω μία ανάρτηση δική μου στο διαδίκτυο…. Δεν έχω κάνει ούτε μία για το θέμα αυτό.

* Λέτε ότι σας κατηγορεί η εταιρεία, αλλά τις μηνύσεις κατέθεσαν οι φύλακες της “Ελληνικός Χρυσός” που δέχτηκαν την επίθεση από τους άγνωστους κουκουλοφόρους…

Κάποιοι μεγαλόσχημοι τους έβαλαν, διότι οι ίδιοι δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν. Είναι ντροπή για τα στελέχη της εταιρείας αυτό. Αντί να βγουν οι ίδιοι να με κατηγορήσουν έβαλαν τα παιδάκια, τους σεκιούριτι, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Πολύ αμφιβάλω αν αυτά τα παιδιά με γνωρίζουν κατ’ όψιν, διότι δεν είναι από τα μέρη μας, είναι από τη Θεσσαλονίκη. Και είμαι βέβαιος ότι αν τους ζητούσαν να αναφέρουν μια δήλωσή μου ή μια ανάρτησή μου δεν θα είχαν τίποτε να πουν. Εγώ, όπως ίσως γνωρίζετε, έχω κάνει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση…

* Για την επίθεση στα μεταλλεία τι λέτε;

Πρόκειται για τεράστια και κακοστημένη προβοκάτσια με στόχο όλα αυτά που είπα πριν. Είναι αδύνατο να βγήκαν 40 – 50 άνθρωποι από τα χωριά μας και να έδρασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εδώ στη Χαλκιδική λέμε ότι οτιδήποτε γίνεται και συμμετέχουν πάνω από δύο δεν μένει μυστικό. Ειδικά στις δικές μας μικρές κοινωνίες. Κατ’ αρχάς αν οργανωνόταν από συγχωριανούς μας αυτή η ενέργεια, η Ασφάλεια θα το είχε μάθει πριν φτάσουν στις Σκουριές.

* Μπορεί να ήρθαν από Θεσσαλονίκη;

Δεν είναι εύκολο. Ξένος άνθρωπος δύσκολα μπορεί να κυκλοφορήσει και να βρει προσανατολισμό στο δάσος. Όσο περνάνε οι μέρες, με τα κενά που παρουσιάζει αυτή η υπόθεση, όλο και περισσότεροι πιστεύουμε ότι πρόκειται για προβοκάτσια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της η εταιρεία. Το βέβαιο είναι ότι δεν εξυπηρετεί τους δικούς μας σκοπούς η εμπρηστική ενέργεια. Άρχισε να βρωμάει πολύ αυτή η ιστορία…

Δεν θα κόψετε την αλυσίδα



Ένας Ισπανός πυροσβέστης στη Λα Κορούνια αποφάσισε να αρνηθεί να εκτελέσει εντολή της δικαστικής επιτροπής και να κόψει την αλυσίδα από την πόρτα της ηλικιωμένης Aurelia King.

 Η 85χρονη Aurelia ζούσε επί 30 χρόνια σε ένα παλιό και μικρό διαμέρισμα της οδού Padre Feijoo της Λα Κορούνια, ενδεικτικό του διαμερίσματος είναι το ενοίκιο των 126 ευρώ που πλήρωνε. Αρκετά χρήματα αφού παρόλαυτα το μοναδικό εισόδημα της είναι η μηνιαία σύνταξη των 356 ευρώ.

Aπό νωρίς έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης συγκεντρώθηκαν 200 ακτιβιστές της οργάνωσης ”Άτομα που πάσχουν από υποθήκες”, μέλη του κινήματος ”Σταματήστε Τις Εξώσεις” αλλά και οι γείτονες τοποθετώντας αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα της προκειμένου να μην μπορέσουν να μπούνε οι δικαστικοί. Όταν οι δικαστικοί έφτασαν στο σπίτι και αντίκρισαν το συγκεντρωμένο κόσμο έφυγαν αναφέροντας ότι η έξωση αναβάλλεται. Μία ώρα μετά η δικαστική επιτροπή επιστρέφει όμως αυτή τη φορά με αστυνομικές δυνάμεις. Στη δεύτερη προσπάθεια τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα.

Έτσι κάλεσαν την πυροσβεστική να την κόψει με αλυσοπρίονο.

Φιλικός αγώνας των τμημάτων υποδομής της Θύελλα Στανού και Απόλλων Αρναίας

Το πρωϊ της Κυριακής στο Εθνικό Στάδιο Αρναίας  πραγματοποιήθηκε   φιλικός αγώνας μεταξύ των τμημάτων υποδομής των συλλόγων της Θύελλα Στανού και του Απόλλων Αρναίας.
Ο αγώνας ήταν μια γιορτή και παράδειγμα για το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.


Πάνω από 40 παιδιά αγωνίστηκαν στον χτεσινό αγώνα  νοιώθοντας  την χαρά και την εμπειρία  ενός ποδοσφαιρικού αγώνα  .
Οι καιρικές συνθήκες αν και αντίξοες λόγω ομίχλης , δεν στάθηκαν εμπόδιο στην αγάπη και την όρεξη των μικρών ποδοσφαιριστών για τον αθλητισμό και  το ποδόσφαιρο.

2 + 2 = 5

Μια ταινία μικρού μήκους που τα λέει όλα.
Δύο & Δύο είναι μια αλληγορία για το παράλογο της δικτατορίας και της τυραννίας και για την προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.
Σε ένα μονότονο, ανώνυμο γκρίζο σχολείο που διέπεται από ένα αυστηρό αυταρχικό καθεστώς, σε μια εκ πρώτης όψεως καθημερινή συνηθισμένη ημέρα γυρίζουν τα πάνω κάτω μετά από μια φαινομενικά γελοία ανακοίνωση.

 

ΠΕΜΠΤΗ 28/02: Συλλαλητήρ​ιο των Πρωτοβάθμι​ων Σωματείων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
 
Χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, παίρνοντας μέρος στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.  Η συνεχιζόμενη ανυπακοή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, νέων, άνεργων, φτωχών στην κυρίαρχη πολιτική έδωσε ηχηρό μήνυμα στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα, σε ένα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας του δοκιμαζόμενου λαού. Όποιος αντιστέκεται, από τους κατοίκους της Χαλκιδικής που παλεύουν για να σώσουν την γη τους από τους σύγχρονους χρυσοθήρες μέχρι τους απεργούς που επιστρατεύονται, βρίσκει μπροστά του το τείχος της βάρβαρης καταστολής και της χυδαίας συκοφάντησης από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. 

«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων στις Σκουριές που είχε ένταση και παλμό, πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, κύριος και πρώτος ομιλητής είχε ορισθεί ο αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”, που εδρεύει στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Ο κόσμος παρ’ ότι η ομιλία του ήταν μακροσκελής, τον παρότρυνε να συνεχίσει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και σας συνιστούμε να την διαβάσετε. Αξίζει!

Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και εφημερίου
του Ι. Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

Θύελλα Στανού - Ηφαιστος Γοματίου 1-0

Αγχώδης νίκη με 1-0 πέτυχε σήμερα η Θύελλα απέναντι στον μαχητικό Ήφαιστο Γοματίου.
Ο Ήφαιστος παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου  καθώς ο νέος προπονητής και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έχουν δυναμώσει  την ομάδα.

Η Θύελλα από την άλλη παρουσίασε για άλλη μια φορά  σε εντός έδρας παιχνίδι   το κακό της εαυτό  και παραλίγο να το πληρώσει.
Ο αγώνας  έγινε και πάλι σε  βαρύ αγωνιστικό χώρο καθώς οι βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν  μετατρέψει το γήπεδο σε πραγματικό βούρκο.
Επίσης, αντίξοες ήταν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην διάρκεια του αγώνα.
  Φυσούσε πολύ δυνατός αέρας ο οποίος δυσκόλευε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.
Η προθέρμανση των ομάδων έγινε κάτω από πυκνή  ομίχλη και το  ενδεχόμενο αναβολής   συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες.


Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε  αφού στην ώρα έναρξης   η ομίχλη έφυγε τόσο ώστε η ορατότητα να είναι μέσα στα πλαίσια  για τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλο συλλαλητήριο στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής

Φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.




Θα απαγορευτούν τα τραγούδια του Nick Cave

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στην απαγόρευση των τραγουδιών του Nick Cave. Η απαγόρευση θα αφορά την πώληση cd και τη μετάδοση των τραγουδιών του αυστραλού καλλιτέχνη απ’ όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Παράλληλα, άμεσα θα υπάρξουν και εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε η πρόσβαση σε οτιδήποτε αφορά τη δουλειά του Nick Cave να είναι αδύνατη και μέσα από το ηλεκτρονικό διαδίκτυο.

Η αιτία της απαγόρευσης έχει να κάνει με το απολύτως δυσφημιστικό υλικό που ηχογράφησε ο Nick Cave για την Ελλάδα, όπου γίνονται αναφορές σε «νέους που κλαίνε από τα δακρυγόνα».  (Δείτε το εδώ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (ΤΑΜΕ)

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ ύστερα από πρόταση της διαρκούς Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα :
«Τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (ΤΑΜΕ). Nομοθεσία - Πρόληψη- Διαχείριση - Αντιμετώπιση», στις 25 Φεβρουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο, στο ισόγειο του κτιρίου. (Μεγ. Αλεξάνδρου 49)
H εξέλιξη της τεχνολογίας και η εκτεταμένη εφαρμογή σε ορισμένους κλάδους όπως η χημική βιομηχανία, οδηγούν στη δημιουργία πρόσθετων κινδύνων για σοβαρά τεχνολογικά ατυχήματα, τα οποία είναι γνωστά με το ακρωνύμιο ΤΑΜΕ. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος (π.χ., πυρκαγιά, έκρηξη, διαρροή ποσοτήτων τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα η συνδυασμό αυτών) μπορεί να είναι μεγάλος  αριθμός νεκρών και τραυματιών, για τους οποίους θα απαιτείται ειδική περίθαλψη, καταστροφές για το περιβάλλον, καθώς και οικονομικές ζημιές.

Τα ωραιότερα συνθήματα είναι .... στους τοίχους!!!! (95)



ΕΦΙΑΛΤΗΣ...


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ 23/2/2013 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας “6 Μέρες”: Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει αναρμόδιο για τις Σκουριές!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑ 
Οι «6μέρες» δημοσιεύουν σήμερα ένα έγγραφο-απάντηση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2013, στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης του δηλώνει ότι η υπηρεσία είναι αναρμόδια να απαντήσει σε έγγραφο-ερώτηση του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για την «επένδυση» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μάλιστα το εν λόγω έγγραφο φέρει την υπογραφή του κ. Επαμεινώντα Τολέρη, ο οποίος σημειωτέον προεδρεύει όλων των σχετικών επιτροπών.
Τι ρωτούσε όμως το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (ΠΜΔ); Αν η μέθοδος της ακαριαίας τήξης για τροφοδοσία με 92% συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας και 8% συμπύκνωμα χαλκού-χρυσού Σκουριών, έχει πιστοποιηθεί για βιομηχανική χρήση από την κατασκευάστρια εταιρεία Οutotec.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ




Director: Costas Stamatopoulos
Script: Fotis Mihalopoulos

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη σύγχρονη μετανάστευση μέσα από ένα οδοιπορικό στους εργασιακούς χώρους όπου απασχολούνται οι αλλοδαποί εργάτες, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ο μετανάστης σε αυτή την ταινία τεκμηρίωσης αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως «προϊόν» μιας μετακίνησης ανάγκης αλλά κυρίως ως το «αντικείμενο» μιας σκληρής εκμετάλλευσης της εργατικής του δύναμης.

Σήμερα: συλλαλητήριο διαμαρτυρίας...


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κείμενο συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού

Παρακολουθούμε τον τιτάνιο αγώνα, χρόνια τώρα, των κατοίκων της Χαλκιδικής να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υπερασπίσουν τον τόπο τους απέναντι στις ληστρικές διαθέσεις των μεταλλευτικών εταιρειών. Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον αγώνα τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ανεπιφύλακτα. Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνον τα αρχέγονα δάση τους, τα νερά και τη βιοποικιλότητα. Είναι μια μετατόπιση του σημείου ισορροπίας προς αξίες συμβατές με τη συνύπαρξη, την αρμονία, την αειφορία. Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς περιβάλλον δεν μπορούμε να επιδιώξουμε καμιά ευημερία.

Θύελλα Στανού - Ηφαιστος Γοματίου // Κυριακή 24 Φεβρ 2013 ώρα 15:00


Αύριο, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 15:00 , στο γήπεδο Στανού  θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Θύελλα Στανού και Ήφαιστος Γοματίου.


Ο αγώνας διεξάγεται.στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Β' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ Χαλκιδικής.

Η Θύελλα μετά τα σημερινά αποτελέσματα  βρίσκεται στην τρίτη   θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς , ενώ ο Ήφαιστος  στην προτελευταία  με 14.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι κύριοι  Σερέτης  με βοηθούς τους Καβακίδου και Φιλίππου.

Τα σημερινά αποτελέσματα


ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ   0-3

 ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ  3-0

 ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  1-3

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ Β.Χ 3-0 α/α

Αύριο διεξάγονται 

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ

ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ/Π

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - Α.Ο ΣΑΡΤΗΣ