τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αγαπάτε Αλλήλους...αλλά όχι όλους!

Μαρία Τριαντοπούλου
Μέρες που είναι και μέρες που έρχονται το χριστιανικό μήνυμα της Αγάπης βρίσκεται στις ψυχές όλων των θεοσεβούμενων Ελλήνων. Η αγάπη για τον διπλανό φωτίζει το βλέμμα και τις καρδιές μας... αρκεί ο διπλανός να μην είναι αλλοδαπός, μουσουλμάνος, ομοφυλόφιλος ή διαφορετικός με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Τρέχουμε γονυπετείς στις εκκλησίες να ανάψουμε το κεράκι και να προσκυνήσουμε τον Εσταυρωμένο ή ακολουθούμε κατανυκτικά το «γλυκό αεράκι του Επιταφίου» ψέλνοντας «Αι Γεννεαι Πάσαι» μεν αλλά κοιτάμε και καχύποπτα τους Αφρικανούς που κάθονται έξω στους δρόμους και τις πλατείες με τα παιδιά τους που παίζουν ή σπρώχνουμε να πάει πιο εκεί τον άστεγο που μας ενοχλεί στα σκαλιά της πολυκατοικίας μας.

Τα δείγματα αγάπης αυτές τις άγιες μέρες δίνουν και παίρνουν με τέτοια ταχύτητα που δεν τα προφταίνει κανείς. Κυρίως μάλιστα από εκείνους τους εθνικολαϊκιστές της δεξιάς που είναι και οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές της Εκκλησίας, της Θρησκείας και, φυσικά, της Πατρίδας, του γνωστού αυτού τρίπτυχου πακέτου.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, για παράδειγμα, σε ένδειξη χριστιανικού πνεύματος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί να γίνει τζαμί στην Αθήνα γιατί δεν θα επιτρέψει «τσαντίρια κάτω από την Ακροπολη» και έναν νέο «πόλο έλξης λαθρομεταναστών». Την ίδια περίπου στιγμή μάλιστα που στην Αλεξανδρούπολη άγνωστοι πέταγαν μια γουρουνοκεφαλή σε ένα τόπο λατρείας της μουσουλμανικής μειονότητας της πόλης.
 
Άριστες εξαγγελίες και συμπεριφορές που μας τιμούν ιδιαίτερα ως λαό και υπογραμμίζουν την ανεξιθρησκεία μας και τον σεβασμό μας στις θρησκευτικές δοξασίες των συνανθρώπων μας. Ο κ. υποψήφιος Δήμαρχος μάλιστα βασίζει την προεκλογική του εκστρατεία σε τέτοιες δηλώσεις διχαστικές και εξοργιστικές, αποκαλύπτοντας περίτρανα το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα των μεταναστών στην Αθήνα αλλά και δίνοντας ένα μάθημα μισαλλοδοξίας στους πιθανούς ψηφοφόρους του. Είναι όμως σίγουρο ότι θα σταυροκοπιέται κατανυκτικά όλες αυτές τις μέρες στις ανθοστόλιστες εκκλησιές ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα σκοπεύει να συνεχίσει να το στερεί από τους μουσουλμάνους που ζουν στην πόλη της οποίας ονειρεύεται να γίνει ανώτατος Αρχων.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα της πασχαλινής αγάπης τόλμησε και ο Νίκος Δήμου να αμφισβητήσει την ορθότητα σε εποχή κρίσης να μεταφέρεται το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα με τιμές – και κόστος – αρχηγού κράτους και έπεσαν όλοι οι ενάρετοι χριστιανοί να τον φάνε. Όποια και να είναι η άποψη του καθενός για τον συνήθως ελιτιστή και συντηρητικό κ. Δήμου, όσο και να μην συμφωνώ τις περισσότερες φορές με τα λεγόμενα του, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε απόλυτο δίκιο. Εδώ ο κόσμος δεν ξέρει αν θα έχει να φάει την Ανάσταση και το κράτος ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για να φέρει το Άγιο Φως από τους Αγίους Τόπους. Ας το πληρώσει η Εκκλησία κι ας το φέρει και με πύραυλο αν επιθυμεί.
 
Ξεσηκώθηκαν οι παπάδες, εξανέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ (ναι, αυτοί οι ίδιοι που στηρίζουν το παρακράτος και τη Χρυσή Αυγή) αλλά και ο κ. Χατζηνικολάου στο ΣΤΑΡ ούρλιαζε πως ο Σταυρος Θεοδωράκης φταίει που προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων γιατί ο κ. Δήμου στηρίζει το κόμμα του και γράφει στο Protagon. Μάλλον η νοημοσύνη μας προσβάλλεται με αυτές τις βλακείες γιατί όσο και να διαφωνώ με το ΠΟΤΑΜΙ αυτά είναι άνω ποταμών χωρίς καμμια αμφιβολία.
 
Όσοι από εμάς μάλιστα δεν ασπαζόμαστε το Ελλας Ελλήνων Χριστιανών που κοντεύει να μας ξαναφορέσει σιγά σιγά η κυρίαρχη αντίληψη της παρούσας πολιτικής πραγματικότητας, όσοι από εμας δεν ευαγγελιζόμαστε τον φανατισμό και την θρησκοληψία, όσοι από εμάς ξέρουμε ήδη πολύ καλά ότι η Αγάπη – ναι θα την τολμήσω αυτή τη δύσκολη λέξη – απαιτεί σεβασμό, αποδοχή, συναίνεση, ισοτιμία, δικαιοσύνη, όσοι από εμάς δεν πιστεύουμε στις προσχηματικές εξαγγελίες των κυβερνώντων ή στις υποκριτικές γονυκλησίες τους, κοντεύουμε να θεωρηθούμε παραβατικοί, αναρχικοί και τρομοκράτες. Αν μάλιστα αγαπάμε και τους αλλόθρησκους, αλλοδαπούς, ομοφυλοφιλους, αριστερούς, περιθωριακούς συνανθρώπους μας τότε πια μας αξίζει αναμφίβολα το πυρ το εξώτερον!
 
Είπαμε... Αγαπάτε Αλλήλους αδέλφια, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου