τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πατέρας Θέμης, ο Έλληνας ροκ σταρ που έγινε ιεραπόστολος


Η ζωή του ιεραπόστολου, πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, χωράει από μόνη της τις ζωές πολλών ανθρώπων μαζί και άλλες τόσες, που οι περισσότεροι δεν θα ζήσουμε ποτέ.

Στα νιάτα του υπήρξε ροκ σταρ, που έπαιξε στην ίδια σκηνή με τους Rolling Stones και τους Beatles, άθεος, μαρξιστής, νέος με αξιοζήλευτη μόρφωση, υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης, που διαδήλωνε για τα δικαιώματα των αδύναμων και ακαδημαϊκός με πολλά υποσχόμενη καριέρα. Όλα αυτά, ανήκουν στο παρελθόν, αφού τα τελευταία χρόνια ηγείται της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Σιέρα Λεόνε.

Με καλοσύνη αστείρευτη, αγάπη αγνή και μόνο στόχο την προσφορά στους μη έχοντες, ο "Father Themi" όπως τον αποκαλούν στην Αφρική, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων, που δίνουν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, που αγαπούν και διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς τον φόβο που προκαλεί παράλυση, αλλά με όπλο την πίστη και όνειρο μία καλύτερη τύχη για τα παιδιά και τις ηρωίδες γυναίκες της Αφρικής. Τους τελευταίους μήνες δε, βιώνει και ο ίδιος σκηνές Αποκάλυψης, μετά το ξέσπασμα του Έμπολα, του πιο "φονικού ξεσπάσματος του ιού στην ιατρική ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα", όπως λέει ο ίδιος.

Η "απίστευτη ιστορία του πατέρα Θέμη" τράβηξε την προσοχή του Hollywood και ήδη, είναι στα σκαριά η παραγωγή ταινίας για τη ζωή του.
Τον αποκαλούν "Άγιο της Αφρικής", γιατί στο πρόσωπό του βλέπει κανείς τον καλόγερο, τον χαμηλών τόνων άνθρωπο, τον "πατέρα" που απλώνει το χέρι του, για να μοιράσει φαγητό, φάρμακα, νερό... αγάπη. Χωρίς διαφήμιση, χωρίς φώτα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, 70 ετών σήμερα, αναμειγνύεται με τους ανθρώπους του Freetown και ζει, όσα βιώνουν. Η καλοσύνη, η ευγένεια, το χιούμορ και οι ελληνικές του ρίζες δεν θα μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να ξεθωριάσουν, από τα παράσιτα μίας τηλεφωνικής γραμμής, μεταξύ Αθήνας και Σιέρα Λεόνε.
Ο πατέρας Θέμης και ο σεναριογράφος της ταινίας, Wid Bastian, μιλούν στο WE του NEWS 247, για το συγκρότημα στο οποίο έπαιζε, ξεσηκώνοντας τον γυναικείο πληθυσμό, για τον άγνωστο εχθρό Έμπολα και την Ελλάδα, που παρά την κρίση, στέκεται σύμμαχος και στέλνει χρήματα και πολύτιμη βοήθεια για την ανακούφιση των κατοίκων της αφρικανικής πρωτεύουσας.
Ο νεαρός μπασίστας των Flies, που "χάρισε" την καρδιά του στους φτωχούς
Γεννημένος το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από Έλληνες γονείς και καταγωγή των παππούδων του από τον Βόλο και τη Σάμο, ο πατέρας Θέμης μεγάλωσε στην Αυστραλία, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου