τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το κλαμπ των 27άρηδων -Η κατάρα που «τρώει» τους μεγάλους ροκ σταρ

Γράφτηκε από την  Χριστίνα Φωτεινάκη - iefimerida.gr - seleo.gr


Κάτι τέτοιες δαιμονικές συμπτώσεις φτιάχνουν λαϊκούς μύθους. Πώς γίνεται κάποιοι σημαντικοί καλλιτέχνες της ροκ μουσικής να έφυγαν από τη ζωή -με τρόπο δραματικό, σημειωτέον- όταν έκλεισαν τα 27 τους χρόνια; Τι συμβαίνει με αυτόν τον αριθμό;

Απαντήσεις φυσικά δεν υπάρχουν, ούτε δίνει κάποια λύση η καταφυγή σε δεισιδαιμονίες και λογής εκκεντρικές εικασίες. Το σίγουρο είναι ότι η Έιμι Γουάινχαουζ, ο Κερτ Κομπέιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζάνις Τσόπλιν και ο Ρίτσι Έντουαρντς δεν είναι ανάμεσά μας. Όλοι τους έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο στα 27 τους χρόνια. Η Deutsche Welle τους έκανε αφιέρωμα και όχι άδικα...

Πολλοί μεγάλοι σταρ έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε ηλικία μόλις 27 ετών. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η Έιμι Γουάινχαουζ.
Η μεγάλη ντίβα της σόουλ βρέθηκε νεκρή το 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ανήμερα των σημερινών της γενεθλίων, όπου θα συμπλήρωνε τα 31 της, γίνονται τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στη γειτονιά της, στο Κάμντεν.

Ο Κερτ Κομπέιν έβαλε τέλος στη ζωή του το 1994 με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σε ηλικία μόλις 27 ετών και με προβλήματα εθισμού στην ηρωίνη, φαίνεται πως δεν άντεξε την επιτυχία και τη μεγάλη δημοσιότητα. Ο θάνατός του σήμανε το τέλος όχι μόνον του συγκροτήματος Nirvana, αλλά και ενός μουσικού κινήματος, του «γκραντζ» , στο οποίο ο ίδιος έβαλε την ιδιαίτερη, προσωπική του σφραγίδα.

Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η σύντροφός του, Πάμελα Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors, θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Ο Μπράιαν Τζόουνς ήταν βρετανός μουσικός και ιδρυτής των Rolling Stones που όμως επισκιάστηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Κιθ Ρίτσαρντς και τον τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ. Ο εθισμός του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον οδήγησαν γρήγορα εκτός συγκροτήματος. Λίγες μέρες μετά την αναγκαστική αποχώρησή του, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του.

Ο Τζίμι Χέντριξ θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, ο «θεός της κιθάρας». Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο "Samarkand" στο Λονδίνο, όπου διέμενε. Ο Χέντριξ φέρεται να είχε καταπιεί συνολικά εννέα υπνωτικά χάπια.

«Κάθε βράδυ κάνω έρωτα με 25.000 ανθρώπους στη σκηνή, μετά όμως γυρίζω σπίτι μόνη», είχε πει η Τζάνις Τζόπλιν. Θεωρείται μιας από τις καλύτερες - αν όχι η καλύτερη – ερμηνεύτριες του μπλουζ και μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της ροκ μουσικής. Πέθανε το 1970 μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Οι Manic Street Preachers είναι ένα βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ. Αποτελούνται από τους Τζέιμς Ντιν Μπράντφιλντ, Νίκι Ουάιρ και Σον Μουρ. Αρχικά ήταν κουαρτέτο, ωστόσο ο κιθαρίστας και στιχουργός του συγκροτήματος Ρίτσι Έντουαρντς εξαφανίστηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1995. Ήταν 27 ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου