τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τίτλοι τέλους για τους Χαΐνηδες

Μετά απο 24 χρόνια χωρίζουν οι δρόμοι των μελών του κρητικού συγκροτήματος

του Βασίλη Σπυριδάκη

Μετά από 24 χρόνια συνεργασίας οι Χαίνηδες, που ξεκίνησαν την δημιουργική τους πορεία στη μουσική από το Ηράκλειο,  έβαλαν πριν από μερικές μέρες  τίτλους τέλους.

Τα μέλη του κρητικού συγκροτήματος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του inotos.gr ,  θα δώσουν τον Δεκέμβριο, μερικές παραστάσεις με τον «Ερωτόκριτο» στην Αθήνα (λόγω συμβολαίου)  και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη μουσική.

Από τη μια κόπωση των συναυλιών και από την άλλη ανυπέρβλητα εμπόδια στη συνεργασία, οδήγησαν τους Χαίνηδες στη μεγάλη απόφαση της διάλυσης του συγκροτήματος.
«Μερικά από τα συμπτώματα μιας χώρας σε κατάσταση κρίσης είναι : φοβικότητα (και συνεπώς επιθετικότητα), ατομικισμός (άρα απουσία οράματος), έλλειψη τόλμης και μόχθου(μοιρολατρεία-ηττοπάθεια), αντιπαραγωγικότητα.

Ε λοιπόν οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ δεν είναι απ’ αυτή τη χώρα»
έγραφαν οι Χαινηδες παρουσιάζοντας τον διπλό τους cd«Αγροτοκτηνοτροφικά» και «Μητροπολιτικά». Σ αυτό το cd είχαν συνεργαστεί:

ΧΑΪΝΗΔΕΣ:Δ. Αποστολάκης, Δ. Ζαχαριουδάκης, Τ. Κανέλλος, Μ. Κώτη, Δ. Μπρέντας, Μ. Νικόπουλος, Α. Νόνης, Α. Σκαμνάκης, Ε.Τσακίρη

Και  μοναδικοί και διαφορετικοί ερμηνευτές απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης όπως οι: Κ. Αβυσσινός, Μ. Λιαπάκης, Γ. Ξυλούρης(Ψαρογιώργης), Γ. Παπαδάκης, Μ. Τζουγανάκης και ο Ψαραντώνης.

Τελικά οι Χαίνηδες δεν ήταν απ αυτή τη χώρα…



ΟΙ ΧΑΙΝΗΔΕΣ

1990
Ιδρύονται οι Χαΐνηδες στο Ηράκλειο Κρήτης.

1991
Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο Χαΐνηδες.
Στο εσώφυλλο υπάρχει σημείωμα του τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Γραμματικάκη.
Στο δίσκο παίζουν οι Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Κάλλια Σπυριδάκη, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Λαοδίκης
και συμμετέχουν φιλικά ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Λάμπης Ξυλούρης.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

inotos.gr
http://parallhlografos.wordpress.com/2014/10/28/%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%90%CE%BD%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου